To je to što me zanima!

U 'Prelogu' sajam za jeftiniji maturalac, pekli su ćevape i vafle, žele olakšati roditeljima

Na deset štandova "trećaši" iz zagrebačkog "Vladimira Preloga" posjettiteljima su priredili pravu gozbu. Svjesni visoke inflacije, time i skupljih maturalaca, željeli su prikupiti barem dio novca za to putovanje
Vidi originalni članak

"Trećaši" Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba organizirali su božićni sajam kako bi prikupili što više novca za svoj maturalac.

- I inače je maturalac roditeljima skup, a sad pogotovo, kad je sve poskupjelo, moramo roditeljima malo olakšati - kaže Matija Dražetić (16), predsjednik Učeničkog vijeća škole. 

Na deset štandova čitava je generacija "trećaša", njih oko 250, prodavala kolače i vafle, palačinke, bilo je tu i ručno rađenog nakita, svega. 

BESPLATNI OBROCI ZA OSNOVNOŠKOLCE Svaki dan pripreme 100 litara juhe i čaja: 'Djeca najviše vole domaće juhice, sve se pojede!'

- Kolače se donijelo od kuće, domaće ili kupljene, vafle pečemo u školi. Moj je razred pekao ćevape, jedan drugi je bio zadužen za somune, svatko je radio svoj dio posla, u čemu su nam, u školskoj kuhinji, pomogli i razrednici te ostali profesori, kaže Matija.

Kamo će se za maturalac, odgovara nam, još nisu odlučili. Tridesetak učenika po razredu destinaciju tek treba dogovoriti, što je, razumljivo, i teži posao od organizacije sajma. 

U školi su, s raznovrsnom gastro ponudom, učenici ugostili roditelje, prijatelje, druge učenike, bilo je i kave, čaja, ovakav je božićni sajam školska tradicija već godinama. Koliko su zaradili, zbrojit će se na kraju, Matija kaže da je svaka kuna dobrodošla. 

IVANA I FANCY OPET SU SKUPA VIDEO 'Nakon 20 dana našla sam svog psa, bila je to agonija'

I nije to jedini način  na koji učenici ove škole nastoje podebljati budžet za maturalac. Na ulazu u školu nalazi se spremnik za povratnu ambalažu - svaka ubačena boca ili limenka za njih znači dodatnih pola kune za put u lipnju ili kolovozu iduće godine, koji će pamtiti čitav život... Baš kao i đačko doba. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare