To je to što me zanima!

U novom izraelskom napadu na Libanon poginuo 21 čovjek, nastavljaju se napadi na Bejrut

Pogođen je i grad na jugu koji ima dugu povijest stradavanja od izraelskih napada, najgore je bilo 1996. kada je izraelsko topništvo pogodilo kompleks UN-a i ubio 106 ljudi
Vidi originalni članak

Izraelski zračni napadi pogodili su područja diljem Libanona, usmrtivši najmanje 21 osobu. Fotografije i videozapisi Associated Pressa pokazuju nekoliko sravnjenih zgrada u gradu Qana na jugu Libanona iz kojeg dolazi više od pola poginulih.

Baš u tom gradu se dogodio pokolj 106 libanonskih civila 1996 godine kada je izraelsko topništvo pogodilo kompleks Ujedinjenih naroda u kojem se nalazilo 800 libanonskih izbjeglica. Isti grad nije bio pošteđen tragedije ni tijekom rata u Libanonu 2006. godine, kada je izraelski napad na stambenu zgradu ubio 28 ljudi od kojih su polovica bila djeca. Izrael je tada tvrdio da su pogodili raketni bacač Hezbollaha.

 - Qana uvijek dobije svoju porciju - rekao je gradonačelnik grada Mohammed Krasht.

Libanonski privremeni premijer, Najib Mikati, u međuvremenu je optužio Izrael da je namjerno gađao sastanak općinskog vijeća na kojem se raspravljalo o pomoči Nabatiyehu, gradu u središnjem Libanonu gdje je ubijeno šest ljudi. Izraelska vojska rekla je da je u udarima u srijedu ciljala zapovjedne centre Hezbollaha i objekte s oružjem koji se nalaze u gradu Nabatiyeha.

'KRŠE MEĐUNARODNO PRAVO' Zoran Milanović osudio Izrael: 'Ne postoji opravdanje za napade na pripadnike UNIFIL-a'

Izrael nastavlja svoje napade na Bejrut nakon šestodnevne pauze. Pogođeno je skladište oružja ispod stambene zgrade. Vojska je upozorila stanovnike da se evakuiraju prije udara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vanserijski Ubojica 16.10.2024.

    Pogledajte si sajt navratilov(točka)com kako stari SS-ovac objašnjava opravdanost ubijanja djece. Domena je navratilov, ne navratilova. I Izraelci imaju isti taj rezon, općenito za sve civile, ne samo za djecu. Bolje spriječiti nego liječiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare