To je to što me zanima!

U Njemačkoj evakuirane tri bolnice i tisuće ljudi: 'Ovdje bi moglo biti još osam bombi...'

U Kölnu su evakuirane tri bolnice i 10.000 stanovnika zbog deaktivacije bombe iz Drugog svjetskog rata
Vidi originalni članak

Neeksplodirana bomba teška 500 kilograma iz Drugog svjetskog rata pronađena je u srijedu na području gradskih klinika u Köln-Merheimu, a danas je na tom području provedena velika evakuacija, piše Fenix

Evakuirali su tri bolnice i tisuće kućanstava zbog bombe američke proizvodnje i mase 1000 kilograma, opremljena s prednjim i stražnjim detonatorom.

Kako su gradske vlasti javile bombu je kontrolirano detonirala služba za razminiranje u 17:57 sati. Gradska građevinska inspekcija sada provjerava moguću štetu na pogođenoj zgradi klinike. Ostaci neeksplodirane bombe skupljaju se i odvoze. 

DOJAVA O BOMBI U VARAŽDINU Prijetnje bombama u školama u Varaždinu: Evakuirali 4 škole?!

Provjerava se i koliko je okolno područje zagađeno krhotinama bombe. Okružje klinike i Servatiusstrasse ostaju zatvoreni kako bi se pacijenti mogli prevesti natrag. Preostala zabrana postupno će se ukidati i svi se mogu vratiti svojim kućama.

Gradske vlasti rekle su da bi se na tom području, prema procjeni stručnjaka, moglo nalaziti još osam bombi. 

Zbog evakuacija gradske bolnice Merheim, klinike LVR i RehaNova u Kölnu 642 pacijenta morala su biti premještena, a bilo je pogođeno i oko 5.000 kućanstava u istočnom okrugu Merheim. 

Kako je rekao glasnogovornik grada, 1300 ljudi pomagalo je u evakuaciji. Riječ je o djelatnicima reda i mira, policajcima, vatrogascima, spasiocima i 800 volontera.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare