To je to što me zanima!

U listopadu počinje suđenje za ubojstvo Hrvata u Dublinu: Napadači i dalje na slobodi...

Za ubojstvo i fizički napad optuženi su i dvojica tinejdžera, 18-godišnji Anthony Delappe i 19-godišnji Connor Rafferty. Oni su također pušteni na slobodu uz jamčevinu i trebali bi se pojaviti na sudu u listopadu
Vidi originalni članak

Suđenje trojici muškaraca optuženih za ubojstvo Hrvata Josipa Štroka u zapadnom Dublinu uskoro će započeti. Štrok i njegov prijatelj David Družinec napadnuti su 30. ožujka, a Štrok je preminuo 3. travnja od zadobivenih ozljeda. Njegov prijatelj David Družinec dobio je sedam prijeloma kostiju, piše Irish Independent

Određeno je da će se 43-godišnjem Marku Leeju, koji je nezaposlen i bez stalne adrese, suditi na Središnjem kaznenom sudu zbog optužbi za ubojstvo Josipa Štroka i fizički napad na Davida Družinca. Sudac David McHugh pomaknuo je početak suđenja na 22. listopada kako bi tužitelji imali dovoljno vremena za pripremu slučaja.

PRETUKLI GA DO SMRTI Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Lee je zadržan u pritvoru nakon sudskog saslušanja 7. srpnja, kada se nije izjasnio o krivnji. Kasnije je na Visokom sudu dobio jamčevinu od 200 eura, uz garanciju od 20.000 eura. Mora se pridržavati policijskog sata, živjeti u Dublinu, svakodnevno se javljati policiji, biti dostupno na mobitel, predati putovnicu i izbjegavati kontakt sa svjedocima.

Za ubojstvo i fizički napad optuženi su i dvojica tinejdžera, 18-godišnji Anthony Delappe i 19-godišnji Connor Rafferty. Oni su također pušteni na slobodu uz jamčevinu i trebali bi se pojaviti na sudu u listopadu.

NASMRT GA PRETUKLI Shrvani otac putuje u Irsku gdje je tijelo njegovog Josipa: 'Želim svog sina pokopati u Hrvatskoj'

Podsjetimo, Štrok i njegov prijatelj David Družinec pretučeni su 30. ožujka. Njih dvojica družili su se u središtu Dublina prije nego što su se vratili u područje Clondalkin. Prema izvješćima, posvađali su se s grupom ljudi ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su se ukrcali u autobus i krenuli prema Grange View Way. Nakon što su stigli u to naselje, s leđa su ih napala četvorica. Družinec je ispričao medijima da su napadnuti jer nisu pričali na engleskom.

- Došli su straga, prvo me udarili bejzbol-palicom ili nečim drugim, ne znam čime. Pao sam u nesvijest. Nakon nekoliko minuta uspio sam ustati. Vidio sam što je radio Josipu. Htio sam mu pomoći i dobio sam udarac još četiri puta te sam bio gotov. Zadnje čega se sjećam od tog trenutka je da sam vidio svjetla Hitne pomoći - prisjetio se Štrokov prijatelj.

PRETUKLI GA U IRSKOJ Sud naredio da roditelji podijele pepeo kremiranog sina Josipa

Obojica su se poznavala od djetinjstva te su se 2019. godine preselili u Irsku radi boljeg života. Irski mediji također su ranije pisali da je jedan od osumnjičenih vođa bande otprije poznat policiji. Protiv njega je u prošlosti provedena istraga za kaznena djela povezana s drogom. Također, poznat je i po objavljivanju desničarske retorike i poruka protiv migranata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Emilio.Kokić 07.09.2024.

    Koja je razlika između ovog slučaja i napada na Indijce / Nepalce u Zg? Nikakva

  • netko iz 2 mase 07.09.2024.

    yebala vas irska

  • nedam se 06.09.2024.

    Nema pravde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare