To je to što me zanima!

U Libanonu su 124 hrvatska državljana. Grlić Radman ih pozvao da se žurno vrate...

Grlić Radman je u utorak u izjavi novinarima u Makarskoj rekao kako ih je u Libanonu 124  te kako su „pozvani na žurni dolazak” u Hrvatsku, odnosno da organiziraju svoje letove komercijalnim linijama
Vidi originalni članak

U Libanonu se trenutno nalazi 124 hrvatskih državljana, rekao je u utorak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman dan nakon što ih je njegovo ministarstvo pozvalo da odmah napuste tu državu.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi, čitaj plus članke te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) pozvalo je u ponedjeljak hrvatske državljane da napuste Libanon, pridruživši se time nizu država koje su ranije pozvale svoje stanovnike da odmah napuste bliskoistočnu zemlju zbog očekivane eskalacije sukoba s Izraelom.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Grlić Radman je u utorak u izjavi novinarima u Makarskoj rekao kako ih je u Libanonu 124  te kako su „pozvani na žurni dolazak” u Hrvatsku, odnosno da organiziraju svoje letove komercijalnim linijama. 

ISPALILI DRONOVE I RAKETE VIDEO Hezbollah snažno napao Izrael: 'Prava osveta tek slijedi'

Odlazak hrvatskih državljana iz Libanona koordinira nadležno hrvatsko veleposlanstvo u Kairu. 

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Francuska, Kanada, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Turska i Jordan među državama su koje su već pozvale svoje državljane da napuste Libanon. 

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

Međunarodna zajednica očekuje eskalaciju dosad samo sporadičnih prekograničnih sukoba između Izraela i Libanona, nakon što je u Teheranu ubijen politički čelnik Hamasa Ismail Hanija, a u Bejrutu zapovjednik Hezbolaha Fuad Šukr.  

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Yedem Kuje 06.08.2024.

    Radman nakon sastanka s Lavrovom:........ Otkrio sam njegovu toplu dušu, citali smo poeziju.."Zahvalio sam mu na sudjelovanju na sjednici povodom 25. obljetnice potpisivanja Daytona. Pohvalio sam ulogu Ruske Federacije u postizanju primirja u Nagorno Karabahu te napore skupine iz Minska." "Nedavno je naše veleposlanstvo u Moskvi uspješno preseljeno na novu adresu. Drago mi je da se Sergeju Lavrovu danas mogu pridružiti na svecanom otvorenju novog ruskog veleposlanstva u Bosanskoj ulici", zakljucio je Grlic Radman.

  • Yedem Kuje 06.08.2024.

    u šumi Brezovica kod Siska održano je središnje obilježavanje Dana antifašističke borbe na kojem je istaknut značaj Sisačkog partizanskog odreda,.............. koji je kao prva antifašistička jedinica u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi osnovan na tom mjestu 22. lipnja 1941. Osnivanje tog odreda pod vodstvom Vlade Janića Cape i Marijana Cvetkovića označava i početak antifašističkog ustanka U Hrvatskoj. Izaslanik predsjednika vlade, ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman podsjetio je na sve koji su ustali protiv nacizma i fašizma, zločinačkih ideologija, istaknuvši da je antifašistički pokret bio najjači u Hrvatskoj i da je najveće zasluge za to imao Prvi sisački partizanski odred............Rezultat njihove borbe formiranje je ZAVNOH-a i Federalne Hrvatske kao članice FNRJ.

  • Yedem Kuje 06.08.2024.

    Poziva se svinjski mrtvozornik da žurno prestane *rati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare