To je to što me zanima!

U Libanonu se trenutno nalazi 126 Hrvata: Samo je njih 14 tražilo povratak u domovinu

Zapadne zemlje napravile su planove za nepredviđene situacije za evakuaciju građana iz Libanona nakon dramatične eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha
Vidi originalni članak

U Libanonu se trenutno nalazi 126 hrvatskih državljana, ali ih je samo 14 zatražilo povratak u domovinu te će im se to omogućiti uz pomoć Slovačke, najavio je u četvrtak šef diplomacije Gordan Grlić Radman. 

„Od 126 hrvatskih državljana koliko ih je u Libanonu, njih samo 14 je u ovom trenutku zahtijevalo povratak u domovinu”, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova. 

Pojasnio je da se radi o tri obitelji čijih su "devet članova hrvatski državljani, a ostali njihova djeca”. 

Hrvatske službe su već u kontaktu s njima te je organiziran način njihovog povratka u Hrvatsku. U ovom trenutku ministarstvo „ima ponudu Slovačke” koja 5. listopada organizira „humanitarni let” iz Bejruta preko Cipra do Bratislave, gdje će državljane dočekati hrvatski veleposlanik i organizirati im daljnji put do Hrvatske, rekao je Grlić Radman. 

Preostali hrvatski državljani u Libanonu će „uvijek biti u mogućnosti osloniti se na našu pomoć”, zaključio je ministar. 

Zapadne zemlje napravile su planove za nepredviđene situacije za evakuaciju građana iz Libanona nakon dramatične eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha, ali nijedna još nije pokrenula vojnu evakuaciju velikih razmjera, iako neke iznajmljuju zrakoplove jer bejrutska zračna luka ostaje otvorena, prenio je Reuters.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ksenijast 03.10.2024.

    ...jesu li to oni hrvati novog soja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare