To je to što me zanima!

U Jablanici pronašli još jednu žrtvu poplava. Hrvatska dopremila stambene kontejnere

Prema večernjem izvješću Kriznoga stožera Hercegovačko-neretvanske županije, do sada su pronađena tijela sedamnaest nastradalih iz Jablanice i troje iz Konjica
Vidi originalni članak

U Jablanici je pronađena još jedna žrtva nedavnih poplava i odrona stijenja pa se broj smrtno stradalih povećao na 20 u sjevernome dijelu Hercegovine, gdje se pokušava normalizirati stanje, a obitelji privremeno smjestiti u stambene kontejnere koja je donirala Hrvatska. 

Prema večernjem izvješću Kriznoga stožera Hercegovačko-neretvanske županije, do sada su pronađena tijela sedamnaest nastradalih iz Jablanice i troje iz Konjica. U Jablanici se nastavlja potraga za tri prijavljene nestale osobe, a u Konjicu za dvije.

Obitelji kojima su kuće urušene u poplavama i odronima stijenja smjestit će se na lokaciji Goransko polje gdje se priprema teren za postavljanje 15 stambenih kontejnera koji su dopremljeni iz Hrvatske, a tijekom noći se očekuje doprema još 20 iz Turske. 

POTRAGA ZA NESTALIMA Član potražne ekipe o tragediji u Jablanici: 'Blato je popunilo zračne rupe, teže je preživjeti'

I dalje je u prekidu cestovna veza između Mostara i Jablanice, dok su sanirane ceste između Jablanice i Konjica te Jablanice i Prozor-Rame. Više regionalnih prometnica koje povezuju Jablanicu i susjedni Konjic s manjim mjestima još uvijek nisu prohodne zbog velikih oštećenja u poplavama i odronima stijenja. 

Pomoć u saniranju pogođenih područja najavili su i iz europskih mirovnih snaga angažiranih u Bosni i Hercegovini.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Čobo 10.10.2024.

    Jel to znaci da su onda iz njih izbacili ljude iz Petrinje?

  • međo 10.10.2024.

    I trbamo im pomoc jos vise,samo da stanu na noge sto prije.Tesko je to izgubiti sve preko noc.Djeci bi trebalo pruziti psiholosku pomoc.

  • valderamma 10.10.2024.

    bošnjaci vazda nesto pricaju i zale se na nas Hrvate, a uvjek kada im je bilo najpotrebnije, i u ratu, i sada u miru primili smo ih i pomogli im

Komentiraj...
Vidi sve komentare