To je to što me zanima!

U granatiranju Harkiva stradali civili: 'Bombe su pale na dječja igrališta i ispred kuća'

Guverner regije Oleh Syneyhubov optužio je rusku vojsku za napade na civile, dodajući da liječnici i spasioci dežuraju danonoćno kako bi se suočili s posljedicama granatiranja
Vidi originalni članak

Tri osobe su poginule, a 15 je ozlijeđeno prilikom granatiranja grada Harkiva na istoku Ukrajine, rekli su ukrajinski dužnosnici. Među ozlijeđenima je 14-godišnjak.

„Granate su pale ispred kuća, na dječja igrališta i blizu centara za humanitarnu pomoć”, rekao je u ponedjeljak navečer guverner regije Oleh Syneyhubov.

Optužio je rusku vojsku za napade na civile, dodajući da liječnici i spasioci dežuraju danonoćno kako bi se suočili s posljedicama granatiranja.

Informacija se nije mogla neovisno provjeriti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Navodni raketni napadi također su prijavljeni iz južnog ukrajinskog grada Mikolaiva u večernjim satima.

"U procesu smo ispitivanja situacije", rekao je gradonačelnik Mikolajeva Oleksandr Syenkevych.

U skloništima Mariupolja najmanje tisuću civila Gradsko vijeće Mariupolja u ponedjeljak je priopćilo da se u podzemnim skloništima ispod velike čeličane Azovstal skriva najmanje tisuću civila.

DUŽNOSNIK PENTAGONA: 'Rusija je promijenila taktiku'

Dodali su da Rusija granatira tvornicu koju drže Ukrajinci u opkoljenom gradu.

„Uglavnom su među civilima žene s djecom i starci”, napisalo je gradsko vijeće u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 5

  • salkomalo 19.04.2022.

    Dobro kave veze ima igralište za djecu s ičim osim ako okolo ne žive totalno retardirani roditelji koji djecu puštaju na igralište dok traje opća opasnost!??!?

  • vilim1234 19.04.2022.

    pa koliko Ukrajina ima tih sirotista,

  • antifavakser 19.04.2022.

    oh, izgleda da se u ukrajini kuce i djecja igralista rade na prostoru čeličana koje služe kao dnevni boravak civilima...barem nam tako mediji uporno tvrde ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare