Izumitelj doner kebaba podrijetlom iz Turske umro je u Berlinu u 87. godini. Prije 40 godina stavio je kebab u lepinju pa je postao popularna hrana
Vidi originalni članak
Izumitelj doner kebaba Mahmut Aygun umro je u Berlinu u 87. godini. Aygun, poznat i kao "kralj kebaba", rodio se u Turskoj. U Njemačku se preselio kao 16-godišnjak i otvorio svoju prvu zalogajnicu. Prije gotovo 40 godina izmislio je doner kebab. Kebab, pečena janjetina sa začinima, tradicionalno se jeo s rižom. Aygun ga je poslužio u lepinji. To je omogućilo kupcima da kebab ponesu sa sobom. To je pridonijelo njegovoj popularnosti, prvo u Njemačkoj, a kasnije i u drugim europskim zemljama. Doner kebab prvi je put poslužen u Aygunovu restoranu u Berlinu u ožujku 1971. godine. Naziv doner dobio je po turskoj riječi "dondurmek" koja znači "okretati". Aygun je kasnije izmislio i umak od jogurta koji se često poslužuje s donerom.