To je to što me zanima!

Twitter blokirao profil povezan s iranskim vođom Hamneijem zbog videa kojim prijeti Trumpu

Objavljena videosnimka se navodno pozivala na smrt iranskog gerenala Kasema Sulejmanija, zapovjednika elitnih snaga Quds, kojeg su ubili u napadu dronom. Napad je bio naredio Trump
Vidi originalni članak

Twitter je trajno suspendirao korisnički račun povezan s iranskim vrhovnim vođom nakon što je podijelio video na kojem se prikazivao atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

- Navedeni korisnički račun je trajno suspendiran zbog kršenja naše politike i strogih pravila - rekao je glasnogovornik Twittera u subotu o korisničkom računu @KhameneiSite, piše AFP.

Također je objasnio kako je glavni prioritet ove velike društvene platforme zaštita ljudi i njihovih razgovora.

Korisnički račun @KhameneiSite je povezan sa iranskim vrhovnim vođom Alijem Hamneijem. On je prošli tjedan na Twitteru objavio animirani video drona koji cilja na Donalda Trumpa dok igra golf u blizini Mar-a-Laga, njegovog odmarališta na Floridi.

Objavljena videosnimka se navodno pozivala na smrt iranskog generala Kasema Sulejmanija, zapovjednika elitnih snaga Quds, kojeg su ubili u napadu dronom. Napad je u blizini aerodroma u Bagdadu 3. siječnja 2020. godine naredio je Trump.

Video s opisom 'Osveta je definitivna' pokazuje kako Trump igra golf s malom grupom i poziva na napad dronom. Prije nego dron gađa Trumpa, snimka prikazuje nekoga nalik bivšem državnom tajniku Mikeu Pompeu.  

- Sulejmanijev ubojica i onaj koji je naredio platiti će cijenu - pisalo je na tekstualnoj poruci.

NIJE ZA SURADNJU Hamenei: Iran i dalje ne može vjerovati SAD-u i V. Britaniji

Naime, Hamnei je u više navrata obećavao da će ubiti Trumpa zbog ubojstva glavnog iranskog generala, piše NY Post.

Bivši predsjednik Trump, kojeg je Twitter već prije suspendirao zbog njegovih objava o neredima na Kapitolu , i njegovi pristaše pozvali su društvenu platformu da poduzme mjere protiv Irana zbog pozivanja na nasilje između Izraela i SAD-a.

Ostali korisnički računi povezani s Hamneijem su još uvijek aktivni.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dalibor0704 17.01.2022.

    Tražim da se protiv ovog lika raspiše međunarodna tjeralica, "Traži se živ ili mrtav, po mogućnosti ovo drugo. Nagrada dolar i 75 centi"

  • debelahladovina 17.01.2022.

    A zasto samo amerikanci i izraelci imaju eksluzivno pravo na ubijanje!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare