To je to što me zanima!

Tužne scene iz Solina: Opraštaju se od poginulog pomorca Topića

Marko, koji je imao 38 godina i ostavio iza sebe dva sina, ispraćen je uz trubljenje i sirene Jadrolinijinih brodova u luci
Vidi originalni članak

Danas je na Novom groblju u Solinu pokopan Marko Topić, jedan od trojice pomoraca stradalih u nedjelju u tragičnoj nesreći u Malom Lošinju, kada je na njih pala višetononska rampa trajekta Jadrolinije.

Marko, koji je imao 38 godina i ostavio iza sebe dva sina, ispraćen je uz trubljenje i sirene Jadrolinijinih brodova u luci.

Podjsetimo, rampa trajekta Lastovo teška deset tona koja je u nedjelju poslijepodne na Malom Lošinju usmrtila je tri pomorca.

Marko Topić (38) kormilar iz Solina, Denis Šarić (54) kormilar iz Zadra, te Boško Kostović (56) vođa stroja iz Vinišća, vjerojatno se ne bi nikad sreli da nisu dijelili radno mjesto, ono na brodu Lastovo. Trojac koji je skupa sa članovima posade isplovio prošle nedjelje iz zadarske Gaženice, prošao kanalom, skrenuo lijevo te putem zastao na sve otoke koje povezuje linija koja umnogo skraćuje kopneni put. Osoblje kafića sjeća se da je Marko, najmlađi među poginulima bio strastveni Hajdukovac te da je dan skupa s kolegama započinjao u kafiću u luci Gaženica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata