To je to što me zanima!

Turisti jeli otrovane sardine u restoranu u Francuskoj. Jedna žena umrla, 12 ljudi je u bolnici

Dvanaest ljudi još je uvijek na liječenju, od kojih pet na respiratornoj potpori. Radi se o američkim, irskim i kanadskim turistima koji su jeli sardine koje je vlasnik restorana spremio u staklenke
Vidi originalni članak

Jedan čovjek je umro, a 12 ih je završilo u bolnici u Bordeauxu u Francuskoj, nakon što su pojeli otrovane sardine u restoranu Tchin Tchin između 4. i 10. rujna. U restoranu je došlo do pojave botulizma, ozbiljne neurološke bolesti koja se obično uzrokuje konzumiranjem hrane koja nije bila pravilno čuvana, piše Guardian.

Dvanaest ljudi još je uvijek na liječenju, od kojih pet na respiratornoj potpori. Radi se o američkim, irskim i kanadskim turistima koji su jeli sardine koje je vlasnik restorana spremio u staklenke.

put do cvjetnog meda Od nektara do pune staklenke zdravlja: Šibenčanin Ante pokazao kako se vrca med

Botulizam je smrtonosan u pet do deset posto slučajeva zbog toksina kojeg stvara bakterija Clostridium botulinum, a koji se može pojaviti kada konzervirana hrana nije dovoljno sterilizirana. Može uzrokovati paralizu mišića koja traje nekoliko tjedana, a najneposrednija opasnost proizlazi iz zahvaćenih dišnih mišića.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Realno1985 14.09.2023.

    Zanimljivo da od te bakterije zapravo prave botox koje ljudi bezbrižno ubrizgavaju, a kad vidiš što može učinit živčanom sustavu ima da se naježiš. Ljudi se doslovno ponašaju kao zombiji iz horora, trzanje, kočenje mišića, strašno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare