Biznismen Carl Weininger (60) počastio se najskupljim desertom na svijetu nakon što ga je ostavila žena s kojom je bio u vezi tri godine.
Desert je platio 22.000 funti (oko 192.228 kuna). Kupio ga je hotelu u Windermereu na sjeverozapadu Engleske, a pojeo s prijateljima u hotelu na aerodromu Heathrow.
Svaki zalogaj ovog deserta stoji oko 800 funti (oko 6.992 kuna), a treba samo 15 minuta da ga se pojede.
- Budući da prodajem i kupujem dijamante, zanimao me dijamant koji se nalazi na desertu. To nije nešto što radiš svaki dan. Nisam baš ljubitelj čokolade, ali oni s kojima sam desert podijelio bili su oduševljeni. Okus je bio izvrstan i zauvijek će mi ostati u sjećanju. Naručio sam ga jer me ostavila cura pa je desert bio dobar za 'podizanje' mojeg morala - rekao je Carl Weininger, piše Daily Mail.
Desert je napravio Marc Guibert glavni kuhar spomenutog hotela koji kaže kako mu je inspiracija bilo jaje Faberge. Riječ je o pudingu napravljenom od visokokvalitetne čokolade. Desert ima i više slojeva od želea od šampanjca i biskvita joconde kao i jestivi list od zlata. Neizostavni sastojak ovog deserta je i kavijar, a na vrhu se nalazi dvokaratni dijamant u obliku višnje.
Budući da je desert sada našao kupca očekuje se da bi uskoro mogao ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Rekord je dosad 'držala' smrznuta čokolada koja se nudi u restoranu u New Yorku i koja stoji 25.000 dolara (oko 139.500 kuna). Poslastica je napravljena od 28 rijetkih i egzotičnih vrsta kakaa diljem svijeta, šlaga, crnih tartufa i 23-karatnog, jestivog, zlatnog listića.