To je to što me zanima!

Trudeau poziva Kanađane da napuste Libanon zbog ozbiljnog rizika od eskalacije sukoba

Postoji stvarni rizik od eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha kojeg podržava Iran, a Kanađani bi trebali napustiti Libanon dok je to moguće jer Ottawa možda neće moći sve evakuirati ako se situacija pogorša, rekao je premijer Justin Trudeau u ponedjeljak
Vidi originalni članak

"Vidimo da je rizik od eskalacije stvaran, izazovi u regiji su značajni", rekao je Trudeau novinarima u Ontariju.

"Vršimo određene pripreme kako bismo mogli pružiti podršku u slučaju da sve postane puno, puno gore, ali situacija je toliko teška da možda nećemo moći izvući sve Kanađane."

NAPETOSTI Presedan na Aljaski: Zbog ruskih i kineskih bombardera reagirali Kanada i SAD

Strah od eskalacije sukoba na Bliskom istoku narastao je nakon što je krajem srpnja u Bejrutu ubijen zapovjednik libanonskog pokreta Hezbolah Fuad Šukr, a u Teheranu politički čelnik Hamasa Ismail Hanija. 

Iran i Hezbolah najavili su da će se osvetiti za te napade, no to se još nije ostvarilo. Mnoge države u međuvremenu su pozvale svoje državljane da odmah napuste Libanon, a SAD, najvažniji saveznik Izraela, pojačao je prisutnost svoje vojske u regiji. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hrvatska na strani pravde 13.08.2024.

    Ajmo libanonci, protjerajte strane špijune i pripremite se za obranu od genocidaša.

  • Mata10 13.08.2024.

    Čega se plašiš? Pa oni iz Hezbolaha su tvoji prijatelji. Zbog njih i hamasa si i naredio državnoj televiziji CBC da hamas ne nazivaju terorističkom organizacijom iako su još 2002 proglašeni teroristima. Nije 2025 daleko i ode ti sa vlasti. Konzervativci su ispred u svim provincijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare