To je to što me zanima!

Osobno sam zabranio prosvjed, htjeli su omalovažavati Oluju

Ništa ne može baciti sjenu na veličanstvenu atmosferu i pobjedu. Na marginama tog događanja uvijek ćemo imati egzibicioniste, kazao je ministar unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u subotu da se povjesničari i pravosuđe trebaju jasno odrediti prema prema ustaškom pozdravu i da to treba "pozicionirati" u zakonu.

"Djelovanje policije tijekom obilježavanja obljetnice akcije Oluja bilo je s dva cilja - zaštita dostojanstva operacije Oluja, a drugi je zaštita javnog interesa i javnog reda i mira. Oba cilja su ostvarena. Pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme s gnušanjem odbacujem. Nekulturni su, primitivni i štete Hrvatskoj," rekao je Orepić u subotu za N1 televiziju u povodu slučajeva uzvikivanja ustaškog pozdrava u petak u Kninu nakon završetka službene proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i navečer na koncertu.

U povodu dvojbi izraženih u medijima nakon jučerašnjih incidenata je li uzvik "Za dom spremni" kazneno djelo ili je prekršaj, Orepić je rekao kako odgovore na to trebaju dati povjesničari i pravosuđe. "Odgovor trebaju dati povjesničari koji se jasno trebaju odrediti prema pozdravu, kao i pravosuđe. Hrvatska policija će, kao i do sada, postupati u skladu sa zakonom. Upravo zbog kontroverznih tumačenja, držim bitnim da se to jasno u zakonu pozicionira", kazao je.

"Ništa ne može baciti sjenu na veličanstvenu atmosferu i pobjedu. Na marginama tog događanja uvijek ćemo imati egzibicioniste, ali to ne može ukaljati ugled operaciji Oluji i narodu", istaknuo je Orepić.

U vezi sa zabranom prosvjeda protiv slavljenja Oluje u četvrtak u Zagrebu, rekao je da ga je osobno zabranio. "Taj prosvjed je policija zabranila, tj. osobno sam ga zabranio jer je imao za cilj omalovažavanje Oluje, a prikrivati se pod bilo kakvim udrugama ili uskraćivati drugima prava zbog onog što se želi sebi, nije primjereno", smatra Orepić. Rekao je da su organizatore zamolili da razumiju okolnosti i objasnili da se isti prosvjed može održati dva dana prije ili poslije. "Ali provokacije su nedopustive", kazao je Orepić.

Idi na 24sata

Komentari 273

  • jozabroz 07.08.2016.

    orepicu,jos jedno pitanje,, posto postoji zakon o koristenju i nacinu koristenja drzavnih obiljezja i zastave u hrvatskoj,zasto se ne procesuira odgovorna osoba iz jastrebarskog,zbog nakaradnog postavljanja hrvatskih zastava naopacke sa plavom bojom prvom? ili taj zmajlovic moze radit sta god hoce kad vidi da ga nitko nece procesuirat za sve za sta su prijave vec zaprimljene?? ili jos bolje pitanje,bojite se procesuirat partijase da udba nebi vas "procesuirala?

  • jozabroz 07.08.2016.

    ok, a zasto onda nisu privedeni svi koji su se oglusili na zabranu,npr kao u srbu? ili se srbima i jugoslovenima toleriraju takvi skupovi? znaci,oni mogu nosit i cetnicke jna uniforme, sa zvijezdom petokrakom,mahat zastavama jugoslavije,pjevat partizanske,komunisticke pjesme,,iako je zabranjeno u hrvatskoj isticanje oznaka totalitarnih rezima,,jel ima neko u hrvatskoj ko ce tome jasno reci DOSTA ili ste svi u udbi ili vas udba ima u saci,,?

  • zgubidan30 07.08.2016.

    Samo kukavice nisu spremne braniti svoj dom,pa tko misli da nisam neka dođe

Komentiraj...
Vidi sve komentare