To je to što me zanima!

Traže moratorij: Potpisi protiv monetizacije idu na provjeru

Odbor za Ustav poslao je u utorak Vladi na provjeru više od 530.000 potpisa građana za referendum protiv monetizacije autocesta. Odluka je bila jednoglasna
Vidi originalni članak

Više od 530.000 potpisa građana za referendum protiv monetizacije autocesta Odbor za Ustav poslao je Vladi na provjeru . Odluka je donesena jednoglasno. Za raspravu se javio Dragan Zelić iz GONG-a te pojasnio zašto su podržali ovu referendumsku inicijativu.

GONG zamjera Vladi što nisu vidjeli studiju

- Ovdje se radi o pitanju dobrog upravljanja nacionalnim resursima . Rekao bih da je ovo jedna od najvažnijih odluka Vlade u ovom mandatu. Zamjeramo što nismo vidjeli studiju koja bi ponudila nekoliko opcija po pitanju monetizacije. Možda je koncesija najbolje rješenje, ali nismo vidjeli druge opcije i zato smo podržali ovu inicijativu. Nezadovoljni smo i što nije provedena široka javna rasprava, a tada možda ne bi bilo potrebe za referendum jer bi se možda došlo do nekih drugih opcija - izjavio je.

- Zahvaljujem kolegi Zeliću koji postavlja pitanje je li monetizacija dobra opcija uz prijedlog da se ta opcija zabrani, ali nema problema, raspravljat ćemo o tome kada budemo raspravljali o meritumu - nadovezao se predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) .

Na Odboru se za riječ javio i Mijat Stanić ali nije mogao govoriti jer nije član Odbora.

Nakon sjednice novinarima u Saboru jedan od organizatora referenduma Mijat Stanić najavio je da će vjerojatno već danas inicijativa "Ne damo naše autoceste" uputiti Ustavnom sudu zahtjev za moratorij na sve daljnje postupke Vlade vezano za koncesiju autocesta dok se ne provede referendum. Od Odbora je očekivao da Saboru predloži navedenu odluku o moratoriju.

Traže da referendum bude kad i predsjednički izbori

Stanić je ponovio zahtjev inicijative da se referendum održi kada i predsjednički izbori , a sve radi uštede proračunskog novca.

- Isplati se svima potruditi da se pozabave ovom temom i da u što kraćem roku obave formalne poslove kako bi se referendum održao uz predsjedničke izbore. Želim vjerovati da je to izvjesno i da će saborski zastupnici i sva državna tijela ponašati odgovorno i štedljivo u ovoj velikoj krizi . Ako postoji dobra volja postoji mogućnost za to - kazao je Stanić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • propala komunjara 25.11.2014.

    Kakv moratorij ,,opet glume ,,treba cijela Vlada ići na moratotij skupa sa Josipovićem

  • SAINT 25.11.2014.

    Sada će 6 miseci provjeravat jer moguće da pojedinci ne znaju brojit više od 100 pa drugi uskače.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 25.11.2014.

    Sad će tzv. "vlada RH" osnovat Agenciju za provjeru potpisa, pa možda i kakav prateći zavod - Zavod za praćenje rada Agencije za provjere potpisa...to ova vlada (uz onu hadezejovu) pod predsjedanjem najgoreg premijera u prapovijesti, najbolje radi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare