To je to što me zanima!

Traže da se Zekanović ispriča zbog sramotnih i seksističkih izjava prema Daliji Orešković

"Zgrožene smo, iako ne i iznenađene, ovakvim javnim istupima Hrvoja Zekanovića, člana kluba HDZ-a, koji ne samo da degradiraju kolegicu Daliju Orešković, nego i sve žene u hrvatskom društvu!"
Vidi originalni članak

Inicijativa oporbenih saborskih zastupnica zatražila je u ponedjeljak od Kluba zastupnika HDZ-a i predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića da se javno ograde od stavova zastupnika Hrvoja Zekanovića i ispričaju se zbog njegovih 'seksističkih' i 'uvredljivih' komentara.

Njihova reakcija uslijedila je nakon što je Zekanović u emisiji Hrvatskog radija na temu slanja hrvatskih vojnika u misiju NSATU po pisanju medija rekao da je "sada vizualizirao kolegicu (Daliju) Orešković kako leži u krevetu, pokrivena hrvatskom zastavom s jastukom na kockice".

"Zgrožene smo, iako ne i iznenađene, ovakvim javnim istupima Hrvoja Zekanovića, člana kluba HDZ-a, koji ne samo da degradiraju kolegicu Daliju Orešković, nego i sve žene u hrvatskom društvu.", poručile su zastupnice.

SRAMOTAN ISPAD Seksistička izjava Zekanovića na TV-u: Zamišljao sam kolegicu Orešković kako leži na krevetu

Ustvrdile su da su seksistički ispadi znak slabosti onih koji nemaju argumenata, pa se umjesto toga koriste primitivnim napadima kako bi skrenuli pažnju s vlastite nesposobnosti.

"Kao žene, zastupnice i građanke, odbacujemo svaku vrstu ponižavanja i dehumanizacije, a gospodinu Zekanoviću preporučujemo da ubuduće, prije nego što se odluči za sramotne komentare o ženama, radije uloži vrijeme u razmišljanje o suvislim političkim idejama", rekle su.

Grupa zastupnica izvijestila je da šalju javno pismo predsjedniku kluba zastupnika HDZ-a, kao i predsjedniku HDZ-a u kojem traže od HDZ-a da se javno ograde od njegovih stavova i ispričaju zbog njegovih uvredljivih komentara.

"Vrijeme je da političke stranke jasno zauzmu stav protiv seksizma i mizoginije u javnom prostoru. Svako oklijevanje samo bi pokazalo prešutno odobravanje ovakvih ispada, što je apsolutno neprihvatljivo", poručila je inicijativa u kojoj su Mirela Ahmetović, Boška Ban, Kristina Ikić Baniček, Sandra Benčić, Sanja Bježančević, Rada Borić, Irena Dragić i Sabina Glasovac.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • valderamma 22.10.2024.

    samo da mi je znati tko je dao svoj glas za ovoga? nemogu skontati taj sklop nikako. ili se islo na foru da ga hdz ubaci svojim preferencijama kao svoga potrcka i R alpinista?

  • Selo_malo 22.10.2024.

    I takvi nam kroje živote i vode ovu zemlju?! Katastrofa!!!!!

  • stari mudrac 22.10.2024.

    Takav divan čojek, pristojan i fin, pa dalo mu da bude član uprave šibenske bolnice.... kako se njemu dogodi da ima ovako pogan jezik?

Komentiraj...
Vidi sve komentare