To je to što me zanima!

Tragedija na Dunavu: Dvoje mrtvih u sudaru dva broda u Mađarskoj. Traže više nestalih

Mađarski mediji prenose kako je do nesreće došlo u subotu navečer, a sudarili su se hotelski brod i manje plovilo na kojem je bilo osam ljudi. Trenutno se traga za tri muškarca i dvije žene
Vidi originalni članak

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a petero je nestalih nakon što su se na Dunavu kod Budimpešte sudarila dva broda, potvrdila je mađarska policija. Mađarski mediji prenose kako je do nesreće došlo u subotu navečer, a sudarili su se hotelski brod i manje plovilo na kojem je bilo osam ljudi. Trenutno se traga za tri muškarca i dvije žene, a rijeka se pretražuje čamcima i dronovima, piše Kemma.

POGLEDAJTE VIDEO

- Policija je u subotu kasno navečer dobila dojavu da je muškarac pronađen kako krvari iz glave na obali Dunava kod Verocea, oko 50 kilometara od Budimpešte. Policija je utvrdila da je muškarac ozlijeđen u nesreći, a tijela muškarca i žene kasnije su pronašli u blizini - izvijestili su.

Mađarski mediji objavili su i fotografije hotelskog broda na kojem se vidi oštećen trup, a policija je podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje na ugrožavanje prometa na rijeci i izazivanje nesreće s mrtvima.

Dopisnik javne televizije s mjesta nesreće izvijestio je da je brod zaustavljen u Komáromu bio 109-metarski švicarski brod-hotel koji može primiti 110 ljudi, a čije konačno odredište nije Komárom, te bi najvjerojatnije napustio zemlju, prenosi Index.hu.

27 poginulih u velikoj tragediji

U sličnoj nesreći prije pet godina u Budimpešti su se na Dunavu sudarili riječni kruzer i manji turistički brod koji je ubrzo potonuo. Na brodu Hableany bilo je 35 ljudi, uglavnom južnokorejskih turista, a on se sudario s brodom Viking čiji je kapetan lani osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora. U toj je tragediji poginulo 27 ljudi.

Uskoro više

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Rimen2 19.05.2024.

    Reku??? I naši novinari će da dobiju platu

  • nothingmoree 19.05.2024.

    hotelski brod ili brod-hotel? mislim da tu ima razlike, zar ne?

  • fui24h 19.05.2024.

    Korupcija u državi završava tragedijamA

Komentiraj...
Vidi sve komentare