To je to što me zanima!

Toplinski val i 35 °C, na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju: U ponedjeljak moguće nevrijeme!

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 30 do 35 °C. Od novog tjedna stiže promjena vremena, kiša i grmljavina. Moguće i nevrijeme
Vidi originalni članak

Za kraj vikenda očekuje nas sunčano i vruće vrijeme. Zbog iznimno visokih temperatura na snazi je meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Za splitsku i dubrovačku regiju na snazi je narančasti meteoalarm, a koji označava opasno vrijeme, dok je ostatak zemlje 'u žutom'.

Poslijepodne bi u unutrašnjosti moglo doći do umjerenog i jakog razvoja oblaka, a postoji mogućnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u Slavoniji. 

POGLEDAJTE SNIMKU Ljetne radosti u Čazmi: 'Kiša ne prestaje. Suprug je uzeo kajak i spustio se niz kanal pun vode...'

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo, mjestimice moguće jako. 

Najniža jutarnja temperatura bit će od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 26. Uz toplinski val, najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 30 do 35 °C. 

Svakodnevnu vremensku prognozu pratite ovdje.

S početkom novog tjedna očekuje nas i nova promjena vremena. Prijepodne će biti većinom sunčano, dok će u drugom dijelu dana u ponedjeljak postupno rasti naoblaka sa zapada. Kasno poslijepodne i navečer ponegdje past će kiša, a očekujte i grmljavinu. Može biti izraženijih pljuskova te lokalnog nevremena, uglavnom u najzapadnijim područjima, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

ISKORISTITE SUNČANE DANE Za vikend temperature do 32 °C, s novim tjednom opet kiša: Meteoalarm zbog bure na jugu

U utorak će biti promjenljivo oblačno, ponegdje kiša, osobito u Slavoniji i Dalmaciji gdje su mogući i neverini. U srijedu samo mjestimice moguća kiša, dok će u većini zemlje biti djelomice sunčano.

Vjetar u ponedjeljak slab do umjeren jugozapadni, krajem dana sjeverni kojega će povremeno biti u utorak i srijedu. Na Jadranu u ponedjeljak jugo i jugozapadnjak, potkraj dana ponegdje bura. Bura i u utorak i srijedu, mjestimice moguće jaka s olujnim udarima, uglavnom na sjeveru, a u utorak prema jugu jugo pa sjeverozapadnjak. U ponedjeljak većinom vruće, od utorka niža temperatura, osobito u unutrašnjosti.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • TVP 30.06.2024.

    Jedino nije normalno što po zimi nema snijega. Ali da padne jedan dva centrimetra vjerojatno bio bi to sveopći užas i drama……

  • Maddog 30.06.2024.

    Vruće je,,,

  • Fico68 29.06.2024.

    jel ovo vrijedi i za Hercegovinu,35 znaci zasladite ce

Komentiraj...
Vidi sve komentare