To je to što me zanima!

Tomašević uvodi red na parking u Zagrebu: Krajnje je vrijeme da se uvede reda, ide pooštravanje

Planira se produženje naplate parkinga u centru do ponoći, osim nedjeljom do 15 sati, te pooštravanje kontrole parkiranja u prvoj i drugoj zoni
Vidi originalni članak

Tomislav Tomašević predstavio je nove prijedloge za uvođenje reda u gradske parkinge, koji će ići u javno savjetovanje. Najavio je reviziju povlaštenih parkirnih mjesta kako bi se oslobodilo 500 mjesta do kraja godine. Ugostitelji će moći imati najviše tri parkirna mjesta za terasu, uz izjednačenu cijenu s rezerviranim mjestima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Konferencija se održava na parkiralištu na lokaciji Veslačka 17. Tomašević kaže da je to simbolična lokacija jer je Grad Zagreb prije 14 godina izdao dozvolu NH Zagrebu i Zagrebellu za korištenje više od 100 mjesta.

- Ovo pokazuje kako su parkirna mjesta za vrijeme bivše vlasti funkcionirala kao političke usluge - rekao je Tomašević.

GRAĐANI PRED ODLUKOM Tomašević otkrio cijenu plina koju će nuditi GPZO: 'Kratak je rok, šaljemo pisma građanima'

Više od 5000 povlaštenih parkirnih karata postoji u prvoj zoni, to je previše, rekao je Tomašević i dodao da je to napravila bivša vlast i da je takvu praksu podržavao HDZ.

Tomašević je najavio četiri nove mjere za javno savjetovanje, uključujući ukidanje povlaštenih karata za vlasnike nekretnina koji nisu stanari.

- Oni nemaju ni prebivalište ni boravište, a koriste povlaštenu kartu. Primjer je netko tko ima apartman u centru grada. On ne živi u centru, a koristi povlaštenu kartu. Povlaštena karta služi stanarima da lakše nađu parking. To će isto osloboditi dio parkinga - rekao je Tomašević.

KOLIKO ĆE PORASTI PLIN Tomašević o plinu: Htio bih da je HERA to objavila u srpnju, ali nedostaje još jedan faktor...

Stanari prve zone predložili su produljenje naplate parkinga do ponoći subotom i do 15 sati nedjeljom. Građevinske tvrtke će plaćati više za korištenje parkinga, osim kod obnove od potresa.

- Građevinske firme to zlorabe, imaju gradilišta koja zauzimaju mjesta, kasne radovi, odgađaju početak. Kod prekida radova ne vraćaju parking-mjesta jer ih to ništa ne košta - rekao je.

Pooštrit će se kontrola parkiranja u prvoj i drugoj zoni, gdje se automobili zadržavaju dulje od dopuštenog vremena.

Uskoro više...

Idi na 24sata

Komentari 25

  • daniv 08.09.2024.

    Jel mi moze ko objesnit zakaj njega zovu senf?

  • ŽAC FERRY 04.09.2024.

    A koliko parkirnih mjesta si uzeo za podzemne spremnike za smeće,koliko parkirnih mjesta si na silu ukinuo radi biciklističkih staza...kaže,produljit će se naplata parkinga subotom i uvedti naplata nedjeljom-isto tako bi se trebala povećati i mijesečna naknada za parking.

  • tico123 04.09.2024.

    hvala mojim starcima mi se odselili iz zagreba mog rodnoga grada

Komentiraj...
Vidi sve komentare