To je to što me zanima!

Tko je uhićeni HDZ-ovac Josip Šarić? Šeksu je karticom Grada plaćao krvavice, buncek, vino...

Šarić je vlasnik kuće s okućnicom u Otoku od 143,93 metara kvadratnih, a tamo je i vlasnik garaže od 17,62 metara čija je cijena procijenjena na 3981 euro
Vidi originalni članak

Uhićen je HDZ-ov gradonačelnik Otoka Josip Šarić! Prije samo nekoliko dana Šarić je dao ostavku na mjesto saborskog zastupnika. Kako su nam rekli njegovi stranački kolege, to je učinio iz zdravstvenih razloga. No ovo uhićenje sad dovodi u pitanje jesu li (samo) zdravstveni razlozi, ako ih je bilo, razlog što je dao ostavku u Saboru.

Uživo o uhićenju HDZ-ovca pratite ovdje

Tko je Josip Šarić?

Dugogodišnji gradonačelnik Otok kraj Vinkovaca rodio se 1.6.1968. godine. Diplomirani je inženjer vodnog prometa. Na stranicama Grada navedeno je kako je dragovoljac Domovinskoga rata i pripadnik postrojbe specijalne policije “Tigrovi” 1991. godine. Isto tako, navedeno je i kako je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, a odlukom Vukovarsko-srijemske županije odlikovan je priznanjem za razvoj lokalne samouprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Osim što je gradonačelnik Otoka, od 2006. pa do 2008. godine bio je bio je pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, nakon toga bio je i pomoćnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, a bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru, sve dok nije podnio ostavku, kako se reklo zbog osobnih razloga, točnije bolesti. Na posljednjim lokalnim izborima 2021. godine uvjerljivo je pobijedio kandidate u prvom krugu, točnije dobio je 60 posto glasova birača. 

TOMISLAV KLAUŠKI Nije problem što se Banožić javno brani. Problem je ako institucije ne obave svoj posao

Šeksu plaćao krvavice i buncek

Prošle godine u prosincu Šarić je došao pod povećalo javnosti, kada je svom prijatelju, stranačkom kolegi Vladimiru Šeksu, sa službenom karticom Grada platio ručak u jednom zagrebačkom restoranu, Šeks i Šarić su tada ručali krvavice i buncek, a uz to su popili po jednu mineralnu i negaziranu vodu te tri boce vina. Sve to stajalo ih je 129.60 eura. Nakon što su dan kasnije mediji sve otkrili Šarić je objavio kako je taj iznos vratio u proračuna Grada Otoka.

Isto tako, kolega Drago Hedl otkrio je kako je gradonačelnik Otoka 19. srpnja organizirao svečano obilježavanje oluje - ali ne one "Oluje", već nevremena koje je godinu prije pogodilo Otok - s tamburašima i 200 uzvanika. Svečana godišnjica nevremena (!?) završila je u stilu - fizičkim obračunom zaposlenika lokalne komunalne tvrtke. 

SPORNI RUČAK U ZAGREBU FOTO Imamo račun: Ovako Šeks i Šarić jedu i piju, a grad Otok plaća: 'Vratio sam novac...'

Zarađuje oko 2200 eura, supruga mu radi u županiji

Prema podacima iz imovinske kartice, koju je Šarić objavio sredinom lipnja, dakle prije podizanja plaće političarima, on mjesečno zarađuje nešto više od 2200 eura, mjesečno je još dobiva i 331 euro i to su primici koji se ne smatraju dohotkom i primici na koje se ne plaća porez na dohodak. Supruga mu je zaposlena u Vukovarsko-srijemskoj županiji i tamo mjesečno zaradi 913 eura. 

Što se tiče obveza, tu je zalog za garažu koje Šarić ima kod Hrvatskih šuma, i za to mjesečno izdvaja 66 eura, a tu je i kredit za kojeg mjesečno izdvaja 329 eura. Šarić je vlasnik kuće s okućnicom u Otoku od 143,93 metara kvadratnih, a tamo je i vlasnik garaže od 17,62 metara čija je cijena procijenjena na 3981 euro. Naslijedio je, pa je slijedom toga i suvlasnik oranice u Otoku, čija je vrijednost procijenjena na 995,42 kvadratnih metara.

Šarić vozi Opel insigniju iz 2019. godine, čija je vrijednost 25.000 eura. Kako kaže to je kupio iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, te zaduženjem kod banke. Uz to sve, uspio je i uštedjeti 18.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • crozilla 23.09.2024.

    i šeki ima svoga njonju.

  • nedam se 23.09.2024.

    Tko je? Pa V. Hrvat , vjernik , domoljub ...!

  • nedam se 23.09.2024.

    Ej , hej branitelji kako ste?

Komentiraj...
Vidi sve komentare