To je to što me zanima!

Tko je JD Vance? Autor knjige 'Hillbilly Elegy', nekoć kritizirao Trumpa, sad mu je zamjenik...

Donald Trump je imenovao Jamesa Davida Vancea za svog potpredsjedničkog kandidata.
Vidi originalni članak

Donald Trump je na društvenoj mreži objavio kako će senator Ohija, JD Vance, biti njegov kandidat za potpredsjednika, javlja BBC.

- Nakon dugo razmišljanja i mnoštvo talentiranih kandidata, odlučio sam kako je mjesto potpredsjednika SAD-a najprikladnije za senatora J.D. Vancea - napisao je Trump.

- On je služio zemlji kao marinac, diplomirao je na Sveučilištu u Ohiju, a završio je pravo na Yaleu. Uspješni je biznismen i tijekom kampanje usredotočit će se na ljude za koje se do sada hrabro borio, američke radnike i farmere u Pennsylvaniji, Michiganu, Ohiju... - dodao je.

PREDSJEDNIČKI IZBORI Trump i službeno kandidat za republikance, imenovao je i kandidata za potpredsjednika

Vance je rođen 1984. godine pod imenom James David Bowman u Middletonu, Ohio. Dolazi iz radničke obitelji škotsko-irskog porijekla. Odgojili su ga djed i baka s majčine strane koji su se bavili ugljenom iz Apalačkog gorja, koje je sada jedno od najsiromašnijih područja u zemlji. Vance se na četiri godine pridružio marincima i služio u Iraku. Potom je studirao na Sveučilištu u Ohiu, gdje je dobio diplomu iz političkih znanosti i filozofije. Zatim je otišao na Yale studirati pravo te napisao uspješnu knjigu 'Hillbilly Elegy'. U njoj je detaljno opisao svoje odrastanje.

Preselio se potom iz Ohia u Kaliforniju gdje je nastavio kaerijeru u znanosti te surađivao s Peterom Thielijem (osnivačem PayPala). Thiel je na početku 2021. dao 10 milijuna dolara kako bi pogurao Vancea kao kandidata za Senat.

PROPUSTI TAJNE SLUŽBE Trumpa čuva više od 70 agenata Tajne službe, a automobil mu je neprobojan: 'Sve je bilo ofrlje'

Zanimljivo je da je Vance nekoć oštro kritizirao Trumpa. Baš uoči predsjedničkih izbora 2016. godine, bio ogorčeni kritičar Trumpa i nazivao ga idiotom.

Ipak, kad ga je Donald Trump uzeo pod svoje, Vance je promijenio ploču i postao jedan od najgorljivijih pristaša Trumpa te tako i ušao u Senat...

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ante Portas 17.07.2024.

    Marinac my ass. Bio vojni novinar pri marincoma, nit je nosio oruzje, nit se borio.

  • javolimporše1 16.07.2024.

    uzo ga “idiot” pod svoje😂😂😂 to govori o inteligenciji Vanca

  • mqxi 16.07.2024.

    lova I lova ljudi glupi i naivni primjer hr izbori mamu bi svoju prodali da mogu toliko o takvima

Komentiraj...
Vidi sve komentare