To je to što me zanima!

Tik-tak: Golemi rat se bliži, a Izrael ima babarogu od bombe! Evo zašto su u velikoj prednosti

NOVI EXPRESS Kako bi se značajno unazadio iranski nuklearni program vojnim putem, napadi bi se morali izvesti na objekte raspršene diljem iranskog teritorija
Vidi originalni članak

Tik-tak, tik-tak... Sat otkucava, golemi rat na Bliskom istoku se približava, stanje se komplicira. Amerikanci nastoje držati stvari pod kontrolom. Joe Biden nalazi se u nezavidnoj poziciji, balansirajući u igri nerava između obećanja da će okončati rat u Gazi i potrebe da podrži izraelsku obranu u eskalirajućem sukobu na drugoj fronti. EU je stalo da se problem ne produbi i opet prokuljaju izbjeglice - gotovo milijune su ih već apsorbirali u proteklom razdoblju. Stoga se upravljanje procesima ponovno prepušta lokalnim i globalnim geopolitičkim šampionima. Nakon što je Iran balističkim raketama zasuo izraelske gradove, svijet se zabrinuto pita - što će biti "Dan poslije"? Hoće li i čime Izrael uzvratiti? Izrael je dao malo naznaka o pristupu koji planira poduzeti u nadolazećim danima, no sasvim je izvjesno da će u pažljivoj kalibraciji kontraudara ključnu ulogu imati superiorno izraelsko ratno zrakoplovstvo, Zroa HaAvir VeHahalal. Iran je desetljećima ozbiljan problem za sigurnost Izraela. Međutim, jasno je da je ratovanje balističkim raketama na duže staze za Teheran ipak preskupa stvar.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 18

  • Tate Secur 03.10.2024.

    Zidovi vjeruju da su Isus i Muhamed lazni proroci i da njihov zadnji prorok tek treba da dodje, da bi se to desilo na mjestu dzamije Al-aksa moraju ponovo izgraditi hram (na tom mjestu je po njihovom vjerovanju vec bio Solomonov hram) i kao drugi razlog mora pasti i Vatikan kao simbol laznog idolopoklonstva..

  • FrozenAcc 03.10.2024.

    Koji naslovi! Konvencionalne bombe su uvijek konvencionalne! Ništa nije game changer bez da se upotrijebi atomska bomba! Zaboravljate i veličine! Izrael je država veličine Slovenije sa 8 miliona stanovnika! Iran ne država površine Španjolske, Francuske, Njemačke i Italije zajedno s 88 miliona stanovnika! Čime bi ti izbombardirao ove 4 države i 100 aviona da znači nešto?

  • crozilla 03.10.2024.

    jedino gljiva na jude može donijeti mir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare