To je to što me zanima!

Thompson je u Kninu 'zaradio' kaznu, ukinut mu je i Facebook

I ove se godine Kninom prelamao već desetljećima sporni pozdrav 'Za dom spremni', a optužni je prijedlog zbog njegovog korištenja u pjesmi 'Čavoglave' policija uručila i Marku Perkoviću Thompsonu...
Vidi originalni članak

Na žalost svih istinskih branitelja koji su u petak u Knin došli dostojanstveno proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, glasna se manjina ni jučer nije mogla suspregnuti od izvikivanja parola i pjesama gubitničkog ustaškog režima te nošenja njegovog znakovlja.

Nažalost, jednu od tih parola opet je u sklopu svoje pjesme 'Čavoglave' izrekao i Marko Perković Thompson koji je bio najveća zvijezda jučerašnje proslave. S obzirom da je koncert emitiran uživo na HRT-u, njegovi i povici njegove publike mogli su se čuti i na državnoj televiziji.

Pjevač je ta zo 'nagrađen' optužnim prijedlogom odmah po silasku s pozornice, o čemu se vrlo dramatično raspisao i administrator njegove službene Facebook stranice koja je u međuvremenu maknuta s Facebooka iz zasad još nepoznatih razloga.  

- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija jena putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona unamjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije todopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI" -
napisao je Thompson ili netko u njegovo ime.
 - Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?
Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu? I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?
- stajalo je na Thompsonovom profilu.

Kako bi točno policija mogla izazvati kaos jednim optužnim prijedlogom vjerojatno nikada nećemo saznati, a autor objave zaboravio je spomenuti da su snage reda i mira cijeli dan tolerirale fašističko znakovlje i povike te da su uhićena samo dva muškarca zbog paljenja zastave Republike Srbije. 

Thompsona se tereti temeljem članka 109, stavka 1. Prekršajnog zakona za što je kažnjen 'novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.'

Pauletić se čudi Thomsonovim problemima s policijom

Na svojoj Facebook stranici splitski publicist i enigmatik Robert Pauletić osvrnuo se na Thomsonov "slučaj".

Thompsona u Kninu policija ispitivala i prijavila zbog stiha "Za dom spremni". Ne bih se puno izjašnjavao o tom slučaju, samo bih objavio fotodokument (od ukupno tri fotografije). Bio sam godine 2013. u Rimu na utakmici Roma-Inter. Stadion Olimpico. Na ulazu u stadion (slika 1) koči se divovski obelisk na kojem piše MUSSOLINI. Uđeš unutra na stadion, eto ti goleme ploče, i to očito nedavno renovirane (slika 2) na kojoj piše: "23. ožujka 1919. Mussolini je osnovao fašističke borbene odrede" (fašističke odrede koji su mi, usput rečeno, u Drugom svjetskom ratu u Istri strijeljali dida, Petra Pauletića). Posvuda (ali posvuda!) oko stadiona na tlu piše DUCE DUCE DUCE (također friško obnovljeno!), a eto i slike 3 koja pokazuje kako to izgleda. Sve to isto tako stoji i danas, godine 2016., usred Rima i EU. Kad dođeš na Olimpico, osjećaš se kao da si došao u 1934. godinu, samo čekaš da se odnekud pojavi Mussolinijev zet, grof Galeazzo Ciano, i pozdravi "romanamente"! Sad to pokušajte prenijeti u naše krajeve i zamislite obelisk ispred Maksimira na kojem piše PAVELIĆ, unutra ploča na kojoj stoji "3. rujna 1941. Jure Francetić osnovao je Crnu legiju", a na tlu svuda piše POGLAVNIK POGLAVNIK POGLAVNIK. Nezamislivo, je li tako? Eto, kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije. Pa tko tu koga, da prostite, zajebaje?!

Idi na 24sata

Komentari 1180

  • Jackal1 08.08.2016.

    Tompson je ološ

  • liliana 08.08.2016.

    Ovo ne vodi ničemu dobro,ljudi šta je vama zar želite novi rat.Pa ovo mi liči na 90.godinu.Pa sva ljudska prava su ukinuta.

  • kardinall 07.08.2016.

    Thompson je nas kralj ,zivio on nama i pjevao !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare