To je to što me zanima!

Stiže promjena vremena, upalio se meteoalarm: Temperature do 37°C, a onda olujni vjetar i kiše

DHMZ je za veći dio zemlje za četvrtak izdao žuto upozorenje zbog visokih temperatura i mogućeg olujnog nevremena. Za petak su u splitskoj regiji izdali narančasto upozorenje zbog visokih temperatura
Vidi originalni članak

U četvrtak će prema prognozi DHMZ-a biti pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne posve stabilno. Od sredine dana na zapadu i sjeverozapadu unutrašnjosti, a navečer i na sjevernom Jadranu jači razvoj oblaka te mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji uz pojačan vjetar. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i jugo. Najviša temperatura većinom između 32 i 37 °C.

U petak će biti u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, nestabilno i manje toplo. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i olujno nevrijeme, osobito u noći i ujutro te prema kraju dana. U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu ponegdje bura. Najniža temperatura od 15 do 20, na moru između 21 i 26 °C. Najviša temperatura uglavnom od 27 do 32, u Dalmaciji do 35 °C.

FOTO: TEMPERATURE PO GRADOVIMA Opet vruće, vruće... Pogledajte gdje će danas biti preko 36°C!

DHMZ je za veći dio zemlje za četvrtak izdao žuto upozorenje zbog visokih temperatura i mogućeg olujnog nevremena. Za petak su u splitskoj regiji izdali narančasto upozorenje zbog visokih temperatura. 

OVDJE pogledajte prognozu po gradovima.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zapopizdit 01.08.2024.

    Stiže smak svijeta uskoro, tako bar najavljuju.

  • Cipelcug 01.08.2024.

    Kišo padaj, samo lagano padaj da ne moram zalijevati biljke u vrtu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare