To je to što me zanima!

Tata Dragutin i sin Tomislav su poginuli u Italiji: 'Samo plačem. Bili su to jako dobri ljudi...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Talijanska policija i dalje istražuje detalje nesreće u kojoj su u četvrtak oko 5 sati na autocesti poginuli Dragutin i Tomislav Višak iz Križevaca. Zabili su se u kamion ispred sebe. Za živote su im se borila dva tima hitne
Vidi originalni članak

Žena i majka ne može doći k sebi. U teškom je psihičkom stanju i sad se brinu za nju. Ljudi su zapalili lampaše za njih dvoje, teško je išta reći.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ispričala nam je to jedna od susjeda obitelji Višak iz Križevaca kojoj su otac Dragutin (65) i sin Tomislav (40) u četvrtak poginuli u prometnoj nesreći na sjeveru Italije. Zasad nije otkriveno tko je bio za volanom obiteljskog Audija A4, no obojica su bili profesionalni vozači. Tomislav je, kažu nam, nastavio voditi obiteljsku prijevozničku tvrtku nakon što se otac umirovio prije dvije godine.

- Znamo samo da su otišli po neke dijelove za kamion kad su stradali. Ne znamo detalje, nisu ni obitelji još ništa javili. Pretpostavljamo da će oni sad morati za Italiju. Pretužni smo - kažu nam drugi susjedi.

Treći nisu mogli ništa ni govoriti već su im samo suze krenule na oči. Stradali su im dobri susjedi i sad im je teško izraziti sućut bez da se sami ne raspadnu.

Podsjetimo, ono što je do sada poznato da su se otac i sin vozili na trotračnoj dionici autoceste A4 između San Giorgio di Nogaro i Latisana u smjeru Venecije. Nešto prije 5.30 sati na 482 + 600 kilometru u blizini općine Porpetto udarili su kamion kojeg je vozio Slovenac (34). Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je ondje stigla kombijem i helikopterom. Vatrogasci su ih izvlačili, no liječnik je na kraju samo mogao proglasiti smrt.

TRAGEDIJA KOD VENECIJE Poznati detalji nesreće u Italiji: Otac i sin iz Križevaca zabili se Audijem u kamion ispred sebe

Prema prvoj rekonstrukciji, oba vozila su se kretala u istom smjeru trakom 2, odnosno središnjom pretjecajnom trakom. I dalje istražuju iz kojeg su razloga udarili u kamion.

- Izrazili smo sućut obitelji i u kontaktu smo s policijskim načelnikom oko prijevoza tijela u Križevce, što se još administracijski rješava – rekao je križevački gradonačelnik Mario Rajn za ePodravinu nakon što je saznao za tragediju.

Iz Ministarstva vanjskim poslova kažu da su ih nadležna tijela Italije izvijestila o nesreći i da su oni informacije s kojima raspolažu podijelili s obiteljima stradalih.

- Ministarstvo će pružiti svu potrebitu pomoć obiteljima stradalih - rekli su iz MVP-a.

Idi na 24sata