To je to što me zanima!

Talijani prevezli čarter letom 180 državljana iz Libanona: 'Za sad isključujemo evakuaciju'

Ministar proteklih dana poziva sve Talijane da napuste Libanon komercijalnim letovima s obzirom na sve goru situaciju na terenu
Vidi originalni članak

Italija je kasno u četvrtak prevezla oko 180 svojih državljana iz Libanona čarter-letom koji je organiziralo ministarstvo vanjskih poslova, rekao je talijanski šef diplomacije Antonio Tajani u petak. Zrakoplov sa 178 Talijana i četvero finskih državljana je usred noći sletio u Rim, kazao je Tajani, dodavši da će se u narednim danima organizirati daljnji čarter-letovi.

NEMILI SUKOBI Izraelci bombardirali granicu Libanona i Sirije: Udar je stvorio krater, tu su tisuće ljudi bježale

- Nastavljamo nadzirati situaciju Talijana u Libanonu preko našeg veleposlanstva u Bejrutu i jedinice za upravljanje krizama - rekao je Tajani te dodao.

- Spremni smo preuzeti inicijativu kako bi se zajamčila sigurnost naših državljana, no trenutno isključujemo evakuaciju - zaključio je.

Ministar proteklih dana poziva sve Talijane da napuste Libanon komercijalnim letovima s obzirom na sve goru situaciju na terenu.

IZVJEŠĆE WHO-A Od početka izraelske ofenzive u Libanonu je na dužnosti ubijeno 28 zdravstvenih djelatnika

Druge europske zemlje, poput Španjolske i Njemačke, su u posljednjih nekoliko dana također zrakoplovima prevezle europske državljane iz Libanona.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare