To je to što me zanima!

Svi detalji: Ovako će se davati subvencije podstanarima. Za 510 € najma, država daje 120 €

Subvencije najma bi mogle postići kontraefekt i dizanje cijena najma, pa da bi to izbjegli, ministarstvo predviđa komplicirani postupak: Evo koji su uvjeti da poticaj dobiju vlasnici stanova, a što će se nuditi podstanarima
Vidi originalni članak

Jedna od novih mjera koje će biti u novom Vladinu programu stambene politike bit će subvencioniranje najma podstanarima. To je i dvosjekli mač jer bi moglo dovesti do povećanja cijena najamnina, koje ionako rastu iz godine u godinu i sve manje obitelji može priuštiti sebi stan za dugoročni najam, jednako kao što ga teško može i kupiti. Kako i kad je Vlada subvencionirala dio rate kredita, svake godine kad su korisnici te mjere išli kupovati stanove, cijene su porasle i za sve oni koji nisu bili u okviru Vladinih poticaja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 95

  • Miovil 15.09.2024.

    Dobro je da se Država počela brinuti o podstanarima.Važno je da se podstanari aktivno uključe .Možda za početak napraviti Registar podstanara,stanodavaca.Prikupiti podatke o stanodavcima,vrsti nekretnine,bračnim parovima i broju djece....Samci bi možda trebali plaćati poseban porez koji bi ih stimulirao na zasnivanje vl.obitelji.Treba krenuti hitno i sretno svima!

  • NenadZG 12.09.2024.

    Država daje. Kome uzima?

  • uistinu je tako 12.09.2024.

    Ako drzava hoce smanjiti cijenu kvadrata, logicno je da treba smanjiti trosove gradnje, cement, zeljezo i sve sto treba za gradnju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare