Na čelo kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Regent Esplanade konačno je, nakon 87 godina postojanja, zasjela žena. Riječ je o mladoj, veseloj i zgodnoj Ani Grgić (31), čijim delicijama nisu odolili ni svjetski celebritiji poput nogometaša Christiana Ronalda i kolumbijske pop pjevačice Shakire. Ipak, jedini za kojeg priprema jela koja nisu na meniju jest splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum.
Ana, koja je rodom iz Brčkog, stigla je u kuhinju hotela u Mihanovićevoj prije 13 godina. Nakon završene srednje škole, petog stupnja i majstorskog ispita, prvih je šest mjeseci volontirala. Od pomoćne kuharice preko funkcija vođe smjene i sušefa, ova vesela gastroumjetnica prije desetak dana postala je ‘chef de cuisine’.
- Nisam to ni najmanje očekivala. Baš sam se iznenadila. Izbor je bio između nas troje, a mislim da su presudili poznavanje računala i jezika - govori nam mlada kuharica, čija su originalna jela od ponedjeljka na meniju hotela. Inače, jelovnik se mijenja svaka tri mjeseca, a osmišlja ga chef sa svojim timom.
Riječ je o specijalitetima poput kamenica, carppacia, brancina, bifteka, mesa španjolske crne Ibérico svinje ili pak najskuplje meso na svijetu - argentinska junetina. Klasičnih jela nema, ali stigne li u Zagreb iz Splita Željko Kerum, Ana će napraviti iznimku.
- On voli zagrebački i bečki odrezak pa mu ga pripremimo - kaže simpatična Ana dok nam priprema jedno od omiljenih jela svjetskih celebritija, koji su posjetili Zagreb i odsjeli u Regent Esplanadi. Oradu s blokom od rajčice i cvijetom od tikvice u tenpuri zvijezde obožavaju.
>>> U 24sataExpressu pročitajte što vole jesti Shakira i Ronaldo!