To je to što me zanima!

Sve se više šire FliRT varijante COVID-a 19: Karakteriziraju ih kašalj, mučnina, glavobolja...

Starije osobe, dojenčad mlađa od šest mjeseci i trudnice predstavljaju najveći rizik od teške bolesti izazvane COVID-19
Vidi originalni članak

Vodeći uzrok COVID-19 u SAD-u ostaje KP.2, dio omikrona koji pripada skupini novih sojeva poznatih kao FliRT. Njih karakteriziraju mutacije na njihovim šiljastim proteinima koje omogućuju virusu da izbjegne imunitet od cijepljenja ili prethodnih infekcija.

Druga varijanta FliRT-a, KP.1.1, koja uzrokuje 7,5 % infekcija, također je u porastu, piše Everyday Healthy.

Simptomi ovih varijanti uključuju: curenje iz nosa, grlobolju, umor, glavobolju, kašalj, bolove u mišićima, groznicu, mučninu, proljev, gubitak okusa ili mirisa i otežano disanje. 

22 SMRTI OD SIJEČNJA Godina bez pandemije: Imamo milijune doza cjepiva viška, do kraja godine stiže još 200.000

Dr. Krutika Kuppalli za Everyday Health napominje da nema ništa novo oko simptoma, iako je praćenje potrebno. Većina ljudi će doživjeti blage simptome zbog imuniteta od cijepljenja ili prethodne infekcije. Međutim, neki pojedinci mogu doživjeti teške simptome, uključujući poteškoće s disanjem nakon gubitka osjeta okusa i mirisa, prema dr. Peteru Chin-Hongu.

Starije osobe, dojenčad mlađa od šest mjeseci i trudnice predstavljaju najveći rizik od teške bolesti izazvane COVID-19.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Berstuk 05.06.2024.

    Lazi i neistine opet. Pogledajte radije malo na drugim portalima kaj pisu o fijasku Covida dr. Anthonyja Faucija i dr. Davida Morensa, viseg savjetnika Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti koji se lagano optuzuju za sirenje panike, lazi, dezinformacija, covid cjepiva i slicno. Svi koji su imali veze s tim ce kad tad odgovarati, cak i mediji koji su svjesno sirili paniku. Dr. Charles Hoffe i jos neki su pozvani kao svjedoci u US Kongres. Imate sve na drugim portalima, ovo nije teorija zavjere ili slicno, to vam prenose isti mediji koji su prenosili covid 19 paniku.

  • PRAVDA_9 03.06.2024.

    Nova plandemija na pomolu..

  • danijel 93 03.06.2024.

    jel moramo maske nosit i ruke prat

Komentiraj...
Vidi sve komentare