To je to što me zanima!

Susjedi o požaru u Sesvetama: Sreća pa nas nije uhvatilo na spavanju, moglo je gore završiti

Požar je navodno krenuo iz prizemlja napuštene kuće i dosegao razinu trećeg kata, a požarom je zahvaćena fasada kuće u blizini te dio krovišta
Vidi originalni članak

Požar je bio strašan, kuća nema prozore pa je sve krenulo izbijati van. Moja je kuća odmah nasuprot, a imam i drvenu sjenicu u dvorištu pa me bilo strah da i njih požar ne zahvati. Gledao sam cijelo vrijeme s balkona hoće li se proširiti, ali srećom nije, priča nam čovjek koji živi u blizinu kuće koja je planula u subotu popodne u Sesvetama u Zagrebu.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako kažu i ostali susjedi kuća je već godinama napuštena, a već dugo su upozoravali na probleme s njom.

- Vlasnik za nju navodno nije mogao dobiti dozvolu pa ju je prepustio kćeri. Oni koliko znamo ni ne žive u Hrvatskoj. Kuća je sigurno napuštena nekih 30 godina, a jedno ju je vrijeme koristio neki čovjek za skladištenje. Tu su bile drvene palete i kašete za voće, mislim da su jedno vrijeme bili skladišteni i nekakvi ulošci za cipele i ortopedska pomagala. On ju je jedno vrijeme održavao pa kasnije ništa. Tu su se znala skupljati djeca i mladi, često je dolazilo do problema. Pušili bi unutra, znali su pucati petarde pa čak i ložiti vatru. Zvali smo nebrojeno puta policiju, ne bi ni izašli na teren - žale nam se susjedi.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar je navodno krenuo iz prizemlja napuštene kuće i dosegao razinu trećeg kata, a požarom je zahvaćena fasada kuće u blizini te dio krovišta.

- Mi smo taman sve namjestili i preuredili i evo ga, potkrovlje je sigurno uništeno, a bojim se i kat. Što nije uništila vatra sigurno je voda. Srećom mi nismo bili doma, tko zna kako se to moglo završiti da je bila noć i da nas je uhvatilo na spavanju. Štetu tek trebamo vidjeti još nisam ulazio unutra, čekam da vatrogasci odrade svoje - kaže nam vlasnik kuće koju je požar zahvatio.

Vatrogasci su požar ugasili, a traje dogašivanje i sanacija požara. Na terenu je i policija koja će očevidom utvrditi uzrok požara.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • LostMary 27.10.2024.

    balavci su se skupljali u toj kuci i pusili, boze sacuvaj, trebali su susjedi to prijavljivati, da ih potjeraju, boze sacuvaj

  • zrno soli u glavi 26.10.2024.

    pa, ako nije mogao dobiti dozvolu za nju, znači da je bespravna gradnja. Što se čekalo 30 godina, a da nije srušena?

  • audidriver 26.10.2024.

    Jel ima tko da tu napise ime i prezime djecaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare