To je to što me zanima!

Suprug bankarice iz Čakovca koja je ukrala 1,8 mil. eura je poznati političar: 'Teško nam je'

Dvije bankarice iz Čakovca sumnjiče da su oštetile banku za gotovo dva milijuna eura. Suprug jedne načelnik je općine Breznički Hum. Dok je ona u pritvoru, on rješava štetu od tuče
Vidi originalni članak

Teško nam je, ali dok traje istraga ne mogu ništa komentirati, kratko nam je telefonom kazao Zoran Hegedić, načelnik općine Breznički Hum. Njegova supruga Narcisa Mrazović Hegedić (50) jedna je od dviju bankarica osumnjičene da su banku oštetile za 1.812.650 eura. Malo je reći da je Hegedića uhićenje supruge zateklo i iznenadilo.

- Cijeli život radi u banci, nikad ništa sporno nije bilo. Molim vas za razumijevanje, doista nemam nikakve informacije i pokušavam raditi svoj posao. Imali smo u nedjelju tuču kakva se ne pamti u zadnjih 50-60 godina. Poharalo je pola općine i trudimo se pomoći ljudima koliko možemo - rekao je Hegedić.

Kako smo pisali, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu otvorilo je istragu protiv 50-godišnje direktorice poslovnice jedne banke u Čakovcu i 55-godišnje osobne bankarice zbog sumnje da su nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav proizvod nije nalazio u službenoj ponudi banke.

- Koristeći povjerenje klijenata navodile su ih da za potrebe sklapanja ugovora o oročenom depozitu potpišu dokumente o isplatama gotovog novca s njihovih osobnih računa iako novac nisu primili, ili su ih navodile da donesu gotov novac u banku koji su potom bile dužne položiti na račun banke kao depozit, što one nisu činile. Ugovore o oročenim depozitima nisu evidentirale u službenim evidencijama, a isplaćen novac s računa klijenata ili gotovinu su zadržavale za sebe - smatra tužiteljstvo koje je za obje osumnjičene zatražilo određivanje istražnog zatvora što je sud i prihvatio.

Kako neslužbeno doznajemo, Narcisa se na ispitivanju aktivno branila. Njezina obrana navodno ima dokaze da nitko nije oštećen i da se radi o lažnom prijavljivanju kaznenog djela.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • liliZG2.0 18.06.2024.

    njemu je ipak malo lakše sa tim milijunima

  • 18.06.2024.

    Rekao je lijepi Nadan svojevremeno da muž zadnji sazna.

  • mlisac 17.06.2024.

    iz koje su stranke? Da su iz HDZ-a pisalo bi velikim slovima na naslovnoj strani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare