To je to što me zanima!

Sukob Kövesi i Turudića: Što znači članak 267. i možemo li ostati bez europskih sredstava

NOVI EXPRESS Expressov stručnjak objašnjava što znači ta uredba kojom se regulira zaštita financijskih interesa EU i što predviđa ako je zemlja članica ne poštuje. Zbog nepoštovanja vladavine prava u konačnici može ostati bez europskih sredstava
Vidi originalni članak

Ako je šokantan postupak nametanja kompromitiranog Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika (GDO) od strane premijera Andreja Plenkovića predstavljao jasan znak početka ozbiljne krize vladavine prava u Hrvatskoj, onda je Plenkovićev otvoreni sukob sCoja Hrvatsku i njezine financijske interese može dovesti u krajnje nezavidnu situaciju. Plenković, naime, najavljuje otvoreni rat s tužiteljicom Kövesi i njezinim uredom (EPPO) zbog istrage EPPO-a u čijem su središtu Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek, no riječ je o ratu u kojem, unatoč njegovoj aroganciji, Plenković teško može pobijediti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • nikolic.mihaela 13.03.2024.

    Pa to je prilicno zabrinjavajuce. Nadam se da ce se rijesiti ta situacija i da necemo izgubiti europska sredstva. Treba biti pazljiv kod primjene clanka 267.

  • pbroz 10.03.2024.

    Jednostavno ne mogu vjerovati da se upustamo u ovakve sukobe koji bi nam mogli kostati velik dio europskih sredstava. Trebali bismo se usredotociti na suradnju i ciljeve zajednickog napretka, a ne se vracati unatrag zbog sitnih neslaganja.

  • vanesa.pavletic 10.03.2024.

    Eh, uvijek ista prica sa sukobima jer ljudi se vise vole svadat nego suradivati. Nadam se da ce rijesiti sve bez posljedica po nas, ionako vec pate EU fondovi zbog raznih afera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare