To je to što me zanima!

Sudar kod Žminja: U kamionu je bilo čak tri tone eksploziva

Eksploziv, na sreću, nije eksplodirao jer se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, koji kao takav nije ni mogao eksplodirati. U sudaru nije bilo ozlijeđenih ljudi
Vidi originalni članak

U ponedjeljak oko 8.50 sati sudarili su se kamion i automobil kod Žminja u Istri. Nije bilo ozlijeđenih, ali, kako piše Glas Istre, zanimljivo je da je kamion prevozio tri tone eksploziva poduzeća Geocop iz Rovinja. 

Eksploziv, na sreću, nije eksplodirao jer se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, koji kao takav nije ni mogao eksplodirati. 

Na mjesto događaja došli su rovinjska policija, vatrogasci i inspektor zaštite od požara. 

Muškarac (32) iz okolice Pićna upravljao je kamionom Man pulskih oznaka Ulicom Matka Laginje te pri uključivanju na prometnicu nije propustio vozila s prednošću prolaska. U tom je trenutku naletio VW Golf pulskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak iz okolice Gračišća te su se sudarili. 

Evidentirana je materijalna šteta, a provjerom je utvrđeno da vozač kamiona posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za prijevoz eksploziva, kao i oznake na kamionu. Nakon obavljenog očevida pozvan je drugi kamion te je eksploziv pretovaren iz oštećenog kamiona. Protiv vozača kamiona slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Prva Proleterska 14.12.2016.

    Četri nesreće , koje su mogle biti katastrofalne ili su jih napravili 100% idioti . Prevrnuo tenk sa labudice , onaj prevrnuo pun kamion plinskih boca , pa drugi betonske profile i sad ovaj eksploziv . Pa ne može svaki idiot voziti opasni ili poseban teret , za to treba imati bar 300grama mozga u obe polovine . Dali su vozaći C i D kategorije kod vas uopće testirani na kolićinu svoje pameti ? Samo polako , ovo će jednoga dana prouzroćiti strašne posljijedice po stanovnike ili pak okolinu !

  • eclipse 2016 13.12.2016.

    Sve pet, dokumentacija uredna, kamion propisno označen...i onda, prokleti ljudski faktor! Manijak koji kamionom divlja po cesti s tri tone eksploziva??? Nikakve oznake ni papiri ne vrijede, ako u glavi nije sve u redu!

  • pijevac 13.12.2016.

    eksploziv ne može srećom eksplodirati bez detonatora,koji se nikada ne transportiraju zajedno s eksplozivom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare