To je to što me zanima!

Sudac donio neviđenu odluku: Dopustio da se snimke silovanja Gisele Pelicot prikažu javnosti

I sama Gisele Pelicot inzistirala je da se javno prikažu te snimke. Pelicot je postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj, a od početka je inzistirala da suđenje bude otvoreno za javnost
Vidi originalni članak

Nastavlja se suđenje u Francuskoj u slučaju silovanja Gisele Pelicot koj je suprug godinama drogirao, a onda pozivao druge muškarce u njihov dom da je siluju.

Sudac Roger Arate donio je odluku da će video snimke silovanja biti prikazane novinarima i javnosti u sudnici, piše AP.Ovo je nesvakidašnja odluka s obzirom na delikatnost slučaja, a francuski novinari inzistirali su da te snimke neophodne kako bi se zaista razumjeli razmjeri ovog stravičnog slučaja koji je potresao, ne samo Francusku, već i cijeli svijet.

STRAVA U FRANCUSKOJ Užasni detalji sa suđenja silovateljima Gisele Pelicot: 'Bilo mi je jezivo što je hrkala...'

I sama Gisele Pelicot inzistirala je da se javno prikažu te snimke. Pelicot je postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj, a od početka je inzistirala da suđenje bude otvoreno za javnost što inače nije slučaj u Francuskoj kad se radi o procesima koji uključuju silovanje.

Od početka saslušanja 2. rujna, Pelicot se gotovo svakodnevno suočava sa svojim bivšim suprugom Dominiqueom Pelicotom i 49 drugih muškaraca optuženih za silovanje. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vlad 07.10.2024.

    Za muže nemam rječi ali me čude silovatelji koji mogu imati odnos sa ženom koja ne reagira na njihove radnje. Normalan čovijek bi pozvao hitnu pomoć ili prijavio muža.

  • JurekJuric 07.10.2024.

    Prokleti bili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare