To je to što me zanima!

Sud odlučio: Zviždačicu Cvrtilu nezakonito su smijenili nakon što je prijavila nepravilnosti

Sud je zaključio da je Adrijana Cvrtila nezakonito smijenjena zbog prijavljivanja nepravilnosti, te je naložio Eko Moslavini da povuče odluku o njenom opozivu
Vidi originalni članak

Općinski sud u Kutini utvrdio je da je Adrijana Cvrtila nezakonito smijenjena s pozicije direktorice Eko Moslavine nakon što je ukazala na nepravilnosti u poslovanju, uključujući nezakonita zapošljavanja i povećanja plaća radi kupovine glasova u gradskom vijeću, piše N1.

- Sud je mišljenja da Adrijana Cvrtila kao prijaviteljica nepravilnosti ima pravo na zaštitu na temelju ove Direktive. Ona je imala opravdani razlog vjerovati da su prijavljene informacije o povredama istinite, budući da je bila direktorica trgovačkog društva Eko Moslavina koje je u većinskom vlasništvu Grada Kutine. Od nje je traženo da realizira zapošljavanje sina nezavisnog vijećnika Dražena Kindermana i da se realizira povećanje plaće Darku Kouseku. Osim toga, od nje je traženo i zapošljavanje osoba u Eko Moslavini iako za to tada nije bilo potrebe. Na temelju njezinih prijava podignuta je i optužnica protiv gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i tadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine Davora Kljakića -  napisano je u nepravomoćnoj odluci suda.

'PRIJATELJ ZVIŽDAČA' Zviždači moraju žicati novce za besplatne pravne savjete, Pula treći grad koji odlučio pomoći

Sud je zaključio da je Adrijana Cvrtila nezakonito smijenjena zbog prijavljivanja nepravilnosti, te je naložio Eko Moslavini da povuče odluku o njenom opozivu.

'Priručnik za prijavitelje nepravilnosti' Udruga Pomak zviždala protiv korupcije i predstavila knjigu: Taj korov nikako da se iskorijeni

Eko Moslavina je protutužbom tražila raskid radnog odnosa s Adrijanom Cvrtilom, no sud je to odbio. Također su tvrdili da je Cvrtila trebala tužiti gradonačelnika Kutine, Zlatka Babića, što sud nije prihvatio.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bcelija 15.07.2024.

    Fućka se njima za zviždače! Jedni zvižde drugi fućkaju!

  • TVP 15.07.2024.

    Nije nikakva zviždačica već kulturna i odgovorna gospođa. Velika razilka.

  • zubiczubo 15.07.2024.

    Sada na račun iz džepa Gradonačelnika obeštetit Cvrtilu. Gamad jedna, nikad vam dosta. Isti ko komunisti. Fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare