Nakon gotovo godinu dana iz Guinnessove knjige rekorda su potvrdili, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske, idejna začetnica projekta Lidija Žganjer Gržetić iz Restorana Žganjer u Jaškovu, te turističke zajednice Karlovca i Ozlja napravili su najdulju štrudlu na svijetu.
U štrudlu su lani u rujnu umijesili 825 kg brašna, 55 litara ulja, 653 kg jabuka, 260 kg grožđa, 50 kg šećera, 10 kg šećera u prahu za posipanje, 10 kg cimeta, 20 kg maslaca, 10 kg soli, 5 kg krušnih mrvica, 10 kg vanilin šećera i 480 litara vode. Zatim su na stolove od restorana Žganjer do obližnjeg Centra za rehabilitaciju nanizali 3078 komada štrudli.
- Morali smo poštovati brojna stroga pravila te sve dokumentirati, pa sve materijale slati Guinnessu. Na ovome ne stajemo i idemo dalje sa pričom o štrudli jer organiziramo prvi moderni gastro festival u Karlovačkoj županiji „Štrudla-fest“ 4. rujna u Jaškovu - rekla je Lidija.