Hrenovke, mesni naresci te paštete koji se prodaju u hrvatskim trgovinama sadrže mnogo više kancerogenih aditiva, masti i vode nego što to dopušta zakon, piše Jutarnji list. Ovlašteni laboratoriji su otkrili pretragom da ti proizvodi sadrže povećane količine polifosfata i natrijevog nitrita - emulgatora koji uzrokuju rak i uništavaju kalcij u kostima. Dario Lasić, nutricionist i voditelj Laboratorija za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane kaže kako proizvođači u paštete i hrenovke stavljaju meso staro i nekoliko godina te da je riječ o ostacima iz klaonica. Sudeći prema rezultatima laboratorijskih istraživanja, u hrenovke, paštete i nareske stavljaju se svinjske i goveđe njuške, repovi, tetive, uši i koža, pomiješane s mnogo masti, vode, konzervansa i umjetnih pojačivača okusa. Nutricionisti upozoravaju da se takva hrana, prema zakonu, mora vratiti proizvođaču ili uništiti spaljivanjem.