To je to što me zanima!

Stravičan prizor: HGSS spasio čovjeka koji je 'visio' s Kalnika

Mobilni tim stanice Koprivnica dobio je dojavu od centra 112 o ozlijeđenoj osobi na kalničkoj ferati. Unesrećeni je uočen bespilotnim sustavom nakon čega su ga spašavatelji zbrinuli i spustili s ferate
Vidi originalni članak

HGSS-ovi spasioci iz Koprivnice, Čakovca, Bjelovara i Varaždina danas su spasili osobu na kalničkoj ferati. 

Osoba je pala, ozlijedila se i ostala visjeti na pola stijene.

HGSS-ovci su na svom Facebook profilu dojavili da su ju uspjeli uočiti bespilotnim sustavom nakon čega su osobu zbrinuli i spustili s ferate. 

Spašavatelji HGSS stanice Koprivnica danas su, uz pomoć kolega iz Čakovca, Bjelovara i Varaždina, dežurali na Kalnik trail utrci. Mobilni tim stanice Koprivnica dobio je dojavu od centra 112 o ozlijeđenoj osobi na kalničkoj ferati. Unesrećeni je uočen bespilotnim sustavom nakon čega su ga spašavatelji zbrinuli i spustili s ferate, napisali su HGSS-ovci.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • mesko 11.10.2020.

    Koja glupost od članka, HGSS-u svaka čast, a osobi brzi oporavak i još puno ispenjanih ferrata. Tko zna gdje je ferrata na Kalniku a zna svaki član HGSS-a vjerojatno u Hrvatskoj da mu ne treba dron za pretragu iste. Težina ferrate je takva da osoba koja nije bila spremna nikad ni ne bi došla do te točke. Ferrata je napravljena tako da u prvom djelu svi nespremni odustaju gdje za silazak ne treba intervencija hitnih službi.Inače osoba se sama osigurala i čekala mirno pomoć jer se ozlijedila a nije pala.

  • 11.10.2020.

    Koliko je dugo visio moze li se znati novinaru ????

  • SRCE U ZG 11.10.2020.

    Kad se budu počeli naplačivati troškovi spašavanja neodgovornim ljudima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare