To je to što me zanima!

Stravičan masakr na Haitiju: 'Banda brutalno ubila 70 ljudi, spalila selo do temelja...'

Ured za ljudska prava UN-a u Ženevi priopćio je kako su članovi bande pucali na selo kod Pont-Sondea, nakon čega su zapalili četrdesetak kuća i nekoliko desetaka vozila
Vidi originalni članak

Najmanje 70 ljudi, uključujući deset žena i troje djece, ubijeno je u napadu bande Gran Grif na selo na Haitiju, izvijestili su u petak navečer Ujedinjeni narodi.  Ured za ljudska prava UN-a u Ženevi priopćio je kako su članovi bande pucali na selo kod Pont-Sondea, nakon čega su zapalili četrdesetak kuća i nekoliko desetaka vozila.  Premijer Haitija Garry Conille na platformi X napisao je da je riječ o brutalnom napadu na nenaoružane ljude. 

Članovi bande Gran Grif iznenadili su stanovnike u četvrtak u tri ujutro po lokalnom vremenu te ih podvrgli „neopisivoj brutalnosti”, priopćila je vlada. 

Najavila je da će pojačati prisutnost sigurnosnih snaga u regiji sjevernoj od prijestolnice Port-au-Princea. 

Haiti je najsiromašnija država zapadne hemisfere te je godinama poprište nasilja naoružanih bandi koje sada drže kontrolu nad većinom prijestolnice. Nasilje se sad proširilo i u druge regije, piše agencija dpa. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mr.Tromb 05.10.2024.

    Saint-Domingue je bio jedna od najbogatijih francuskih kolonija 18. stoljeća. Haićani su 1804. godine proglasili neovisnost - Haiti je otada postao najsiromašnija zemlja na zapadnoj polutki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare