To je to što me zanima!

Strašno! Prijatelji terorista koji je planirao napad su trebali biti zaštitari na koncertu T. Swift?!

Austrijska policija uhitila je dva osumnjičena ekstremista, od kojih je jedan planirao napad na koncertu Taylor Swift u Beču
Vidi originalni članak

Prijatelj mladića (19) osumnjičenog za planirani teroristički napad ISIS-a na koncertu američke pop zvijezde Taylor Swift u Beču navodno je bio zaposlen kao zaštitar, piše Mirror. Glavni osumnjičeni, 19-godišnji mladić sjevernomakedonskih korijena uhićen je u Ternitzu, južno od Beča, dok je drugi uhićen u austrijskoj prijestolnici. 

Mladić je navodno planirao automobilom uletjeti među 20.000 obožavatelja koji bi stajali ispred stadiona Ernst Happel tijekom koncerata, a zatim ih napasti mačetama i noževima. Lokalni mediji izvještavaju da je planirao izraditi bombu, a isto potvrđuje i činjenica da je policija pri uhićenju pronašla kemijske tvari za izradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Operacija u Ternitzu bila je usmjerena protiv islamističkih osumnjičenika za terorizam", rekli su glavni ravnatelj javne sigurnosti Franz Ruf i šef bečke policije Gerhard Pürstl te dodali da su na nišanu imali jedan od koncerata svjetski poznate pop zvijezde Taylor Swift.

SPRIJEČILI TRAGEDIJU Austrijski kancelar: 'Nismo imali izbora, prijetnja na koncertima Taylor Swift bila je vrlo ozbiljna'

Zbog policijske drame u Ternitzu nedaleko Neunkirchena evakuirali su na desetke stanovnika iz sigurnosnih razloga. Pretražili su dom 19-godišnjeg islamista i zaplijenili predmete, među kojima su kemikalije koje je navodno ukrao s radnog mjesta. Osumnjičeni je navodno radio za tvrtku koja se bavi preradom metala. Ukradene kemikalije htio je iskoristiti kako bi izradio eksplozivnu napravu, a koju je planirao upotrijebiti na koncertu kako bi 'ubio što više ljudi', piše Krone Zeitung.

NEDAVNO UŠAO U ISIL Jedan od uhićenih je s Balkana? Krao kemikalije da bi napravio bombu za koncert Taylor Swift

Na bečkom stadionu Ernst Happel američka pjevačica trebala je nastupati tri večeri u nizu - od 8. do 10. kolovoza. Koncerti su bili rasprodani u rekordnom roku, a za svaku večer prodano je 65.000 karata. Njezini fanovi su neutješni, a brojni su godinama čekali priliku da dođu na njezin koncert.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Maric Ivo 08.08.2024.

    Jedino naši muslimani iz bivše Yu , da čovjek može reći donekle su parametar suživota medju razlicitostima a svi ostali muslimani iz drugih zemalja ,što hitnije vratiti odakle su došli.

  • darica 08.08.2024.

    Zanima me epilog? Koliko zatvora? Za 5 godina vani jos vise radikaliziran?

  • amfiteater 08.08.2024.

    Radi se o makedoncima 19 i 17 god.prvo procitajte strane medije pa komentiraj te.nadobudni klinci nista vise

Komentiraj...
Vidi sve komentare