To je to što me zanima!

Strašno bahati, nevjerojatno moćni, posve nedodirljivi: Kćeri i sinove HDZ-ovaca miluje zakon

Slučaj kćeri HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma jedna je u nizu afera. I sinovi HDZ-ovih zastupnika imali su problema sa zakonom i prolazili lišo
Vidi originalni članak

Kasta nedodirljivih, česti su komentari koji se mogu čuti u javnosti nakon što su isplivali detalji oko afere Nakaze. A ovakav dojam u javnosti ne vlada bez razloga. U proteklom vremenu svjedočili smo se kako su i sinovi moćnih HDZ-ovaca nakon problema sa zakonom praktički prolazili lišo.

U slučaju Nakaze protiv kćeri HDZ-ovca, koja je vrijeđala vatrogasce i policiju, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, gdje joj radi sestra, odbacilo je kaznenu prijavu koju je podnijela policajka, nakon što joj je Anna Dujić uputila psovke, ali je i umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Umjesto službene prijave, sumnjalo su u iskaz mlade policajke, a prihvatili su naknadno žaljenje i ispriku Anne Dujić, koja se pravdala da je bila u šoku kad je urlala "Nakaze jedne, snimajte ih sve, pa i onu policajku, j.... joj mater, dabogda crkla nakaza glupa, svi će platiti, cijela država, ja ću im se krvi napit jer se i meni pije krv, sve da snimaš"

Saznalo se zatim da su mladoj policajki sugerirali da povuče prijavu jer "oni su ti cijeli život broj jedan u svijetu", pa nema smisla protiv njih podnositi prijave, nego je i njezin otac - moćni HDZ-ovac, bio na sastanku sa šefom mlade policajke. Šef Hrvatskih šuma Nediljko Dujić tvrdi da je bio u službenim prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske kako bi prijavio prijetnje smrću.

Slučaj 'Nakaze' seli u Karlovac

- Kategorički odbijam bilo kakve utjecaje, urgiranje i pozive. To je danas vrlo lako provjerljivo, znači u današnje doba, i uz ovu tehnologiju, vrlo je provjerljivo institucijama je li Nediljko Dujić nekoga zvao, sastajao se s nekim, utjecao na nekoga. Ja kategorički tvrdim da apsolutno nit' sam utjecao niti sudjelovao. Jedino što me zanima da institucije na kraju kažu istinu vezanu za sve ovo - rekao je Dujić nedavno za Novu TV.

Upleo se i DORH koji je utvrdio propuste, a sada bi karlovačko tužiteljstvo trebalo bi odlučiti hoće li nastaviti kazneni progon protiv Anne Dujić. Ovaj slučaj tek se treba rasplesti.

AUUUUU.... MAJKA SVIH GAFOVA Pred 1500 HDZ-ovaca u Šibeniku ispalio je 'Hvala Milanoviću!' Oni u šoku

Sin bivšeg zastupnika Steve Culeja prebio dečka, koji je oslijepio. Mladi Culej je osuđen, ali nije otišao u zatvor zbog sudjelovanja u tučnjavi u Vinkovcima krajem kolovoza 2018., u kojoj je Ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio. Na Općinskom sudu u Vukovaru u veljači ove godine nepravomoćno među ostalima osudio Domagoja Culeja uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora, u koji neće ići ako u naredne dvije godine ni ponove kazneno djelo.

Oslijepio od batina, Culej se nije ni ispričao

Pretučeni mladić nakon presude posvjedočio je kako ga nitko nikada nije ni nazvao da se ispriča za ono što su mu učinili. Odvjetnica mladog Culeja zada je ocijenila kako je presuda kompromis suda koji je cijelo vrijeme radio pod pritiskom javnosti.

Domagoj Culej javnosti je poznat po citiranju pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, koja veliča ubijanje Srba u ustaškim logorima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Hvalisao se i očevom plaćom na društvenim mrežama nakon što tadašnji HDZ-ov zastupnik napao Ivana Pernara uz poruku: "Balavac jedan, jesam ja krvave gaće nos'o po Velebitu za tebe".

I sin HDZ-ovog veterana Josipa Đakića punio je medijske stupce. Tomislav Đakić prijetio je smrću policajcima i urlao "Znate li vi tko sam ja!?". Zbog svega je završio na sudu, a tužiteljstvo je da je za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, vikao na policajce u namjeri da ih zastraši. Pritom im je izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana obitelji.

CREME DE LA CREME FOTO Ovdje je Plenković postao Milanović, pogledajte tko je sve stigao na veliki sabor HDZ-a

Prema pisanju medija doznaje tijekom intervencije situacija je postala napeta, a Đakić junior je četvorici policajca uputio ozbiljne prijetnje smrću. Pisalo se kako im je psovao majku i pitao: 'Znate li vi tko sam ja?' da bi im u jednom trenutku i zaprijetio otkazima. Situacija je izmakla kontroli kad im je još poručio da mu 'mogu popušiti k...' a navodno je u njihovom smjeru i pljunuo.

Đakići pljuju policajce, prijete novinarima...

Osuđen je na 10 mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada. U kaznu mu je uračunato i mjeseca dana koje je proveo u istražnom zatvoru. Đakićevom sinu tako je određeno da odradu 540 sati društveno korisnog rada. Riječ je o događaju od 18. lipnja 2020. ispred jednog zagrebačkog restorana gdje je Đakić mlađi vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju prijeteći im otkazom. Pritom je navodno i pljunuo jednog policajca.

Problema sa zakonom imao i Ian Đakić. koji je osuđen na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog prijetnji i javnom poticanju na nasilje i mržnju. Sudilo mu se jer je u listopadu 2018. godine, nezadovoljan pisanjem o njegovom ocu, prijetio virovitičkom novinaru da će ga zatući, 'ali da ne mora on prljati ruke', ali i jer je u povodu pravoslavnog Božića na društvenim mrežama objavio fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika. Uz tu fotografiju Đakić je napisao "svim 'prijateljima' srbićima sretan božić". 

PROBLEMATIČNI SINOVI HDZ-OVACA

Sinovi Josipa Dakića i Steve Culeja zbog problematičkog ponašanja su osuđeni, ali nisu završili u zatvoru. Slučaj kćeri Nevenka Dujića tek treba dobiti svoj epilog.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Neprilagodjen 21.10.2024.

    To su dokazi kak velike Rvatine, domoljubi i katolici odgajaju svoju djecu...Ja, ja i samo ja...

  • kormilar 21.10.2024.

    HDZ sa Plenkijem na čelu sa svojim ljudima je okupirao sve ustanove i institucije RH i vlada Hrvatskom po principu: Ja tebi, ti meni!

  • Vatreni84 21.10.2024.

    Di je sad taj Hitler da napravi reda u ovoj smrdljivoj i korumiranoj usranoj državi

Komentiraj...
Vidi sve komentare