To je to što me zanima!

Stoltenberg: 'Ukrajina je puno postigla u ofenzivi na Kursk'

Ukrajina je "puno" postigla u svojoj ofenzivi na Kursku oblast u Rusiji, ali je teško reći kako će se situacija dalje razvijati, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg novinarima u četvrtak u Oslu
Vidi originalni članak

"Samo Ukrajinci mogu donijeti teške izbore koji su potrebni, poput lokacija za raspoređivanje svojih snaga i vrste ratovanja prikladne u ovoj situaciji", rekao je Stoltenberg.

Ruske snage napreduju na istoku Ukrajine, a ukrajinski vojnici izvršili su hrabar upad u rusku regiju Kursk i 6. kolovoza ondje izveli najveći strani napad na Rusiju od Drugog svjetskog rata.

Stoltenberg je rekao da Ukrajina ima pravo na samoobranu, uključujući dostizanje vojnih ciljeva na ruskom teritoriju.

SNIMILI DRONOM VIDEO Pogledajte žestoke borbe ukrajinskih tenkova s ruskim trupama u blizini Pokrovska

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je rekao da ukrajinski upad u rusku Kursku oblast nije uspio zaustaviti napredovanje ruskih snaga u Donbasu te je oslabio ukrajinske obrambene položaje uzduž bojišnice, što je pomoglo snagama Moskve.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je napad bio pokušaj da se rat dovede u Rusiju kako bi se Putina prisililo na sklapanje mira i stvaranje tampon zone radi sprečavanja ruskih napada na susjednu Sumsku oblast.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mukuti01 06.09.2024.

    Je puno je postigla smrti i razaranja ukrajine

  • Victoria Nuland 05.09.2024.

    Putinofili opet slave ruske poraze kao pobjede.

  • svirač,gnjurcem 05.09.2024.

    Postigli su puno pravo da brane kurska sela dok im ruje orgijaju po Ukrajini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare