To je to što me zanima!

BBB-ima iz Grčke sa suda stižu prva rješenja. Zagrepčanin (36) dobio ovu kaznu. 'On je rizičan'

Kako navode u rješenju sa suda, navedeni događaj izazvao je veliku reakciju i osudu javnosti i samim događajem u kojem je navijač sudjelovao nanesena je značajna šteta reputaciji RH i Gradu Zagrebu...
Vidi originalni članak

Stotinjak pripadnika Bad Blue Boysa iščekuje idući korak grčkog pravosuđa oko navijačkih nereda u Ateni krajem kolovoza prošle godine, kada je ubijen Michalis Katsouris, navijač grčkog AEK-a. 

O sudbini 11 pripadnika BBB-a, čije je izručenje tražila Grčka i raspisali su Europske uhidbene naloge, odlučivala su izvanraspravna vijeća nekoliko hrvatskih sudova. Izručenja su bila odbijena u njihovu korist jer ni u dopunjenim uhidbenim nalozima nije bilo dovoljno elemenata iz kojih bi se moglo zaključiti da bi se hrvatskim državljanima u Grčkoj garantirala temeljna ljudska prava.

ODREDILI MJERE OPREZA U Dubrovniku ispitali muškarca iz Metkovića, Grci uvjereni da je sudjelovao u neredima u Ateni

Općinski prekršajni sud u Zagrebu riješio je, kako saznajemo, prve zabrane.

Među njima je i ona navijača (36), s prebivalištem u Zagrebu, koji je sudjelovao u spornoj tučnjavi.

Njemu je sud u prosincu 2023. izrekao zabranu prisustvovanja svim sportskim natjecanjima i nogometnim utakmicama u kojima sudjeluje GNK Dinamo te Hrvatska nogometna reprezentacija na području Hrvatske i u inozemstvu, s obvezom javljanja u Policijsku postaju u trajanju od jedne godine.

- Navedeni je dužan najkasnije dva sata prije početka nogometne utakmice pristupiti u nadležnu Policijsku postaju prema mjestu prebivališta. Ako je odsutan iz mjesta prebivališta i nalazi se u RH, mora doći u najbližu Policijsku postaju te se javiti dežurnom policijskom službeniku i izvijestiti ga o adresi na kojoj se će se nalaziti za vrijeme trajanja nogometne utakmice, kao i za vrijeme do isteka, tj. dva sata nakon završetka tog natjecanja - odlučili su na sudu. 

ZBRDA-ZDOLA FOTO Boysi se nisu proslavili: Što im to piše na koreografiji?

U svom prijedlogu navode da je navijač, pripadnik Bad Blue Boysa, rizičan i sklon fizičkom nasilju. Dana 7. kolovoza 2023., dan uoči odigravanja međunarodne utakmice pretkola UEFA - lige prvaka između AEK-a Atena i GNK Dinamo u Grčkoj došlo je do međusobnog sukoba navijača oba kluba kojom prilikom je smrtno stradao grčki državljanin.

Intervencijom grčke policije uhićeni su hrvatski državljani koji se dovode u vezu s neredima te su grčke vlasti u odnosu na uhićene osobe započele s provođenjem istražnih radnji te je osobama određen istražni zatvor.

'Pred grčkim pravosudnim tijelima u tijeku je postupak za 101 osobu, dok je u dosadašnjoj fazi postupka i odlučivanja o uvjetima za produljenje istražnog zatvora ili puštanja hrvatskih državljana da se brane sa slobode uz određivanje jamčevine dana 13. prosinca 2023. godine za sada 22 hrvatskih državljana pušteno da se brane sa slobode (nakon plaćenih jamčevina), među kojima je i predmetni pripadnik Bad Blue Boysa. Na temelju saznanja prikupljenih u dokumentaciji koju su grčka pravosudna tijela dostavila RH svojim Europskim istražnim nalogom kao i drugim dostupnim informacijama, navedena osoba dovodi se u vezu s protupravnim ponašanjem te počinjenjem kaznenih djela iz kaznenog zakonika Helenske Republike kao što su: zločinačka organizacija (oblikovanje i članstvo) ubojstva s namjerom i zajednički, teškog slučaja eksplozije s namjerom kojima je prije početka športske priredbe uzrokovana opasnost za osobe u neposrednoj okolini sportskog objekta, posjedovanje i korištenje predmeta koji mogu izazvati tjelesne ozljede, zapaljivih materijala, oružja i drugih sredstava koja mogu izazvati opasnost za život i tjelesni integritet, ozbiljne destabilizacije poretka, nabave i posjedovanja eksplozivnih i zapaljivih materijala koji zajedno mogu izazvati opasnost za ljude u neposrednoj okolini sportskog objekta – prije početka sportske priredbe, nasilnog djela protiv drugih osoba, neovisno o tome je li nasilno djelo rezultiralo tjelesnim ozljedama, remećenja javnog reda i mira, ilegalnog nošenja oružja, uporabe oružja i ilegalnog posjedovanja i upotrebe eksplozivnih tvari', piše u rješenju. 

DINAMO SRUŠIO VARAŽDIN VIDEO Boysi i igrači slavili pod sjeverom. Sa zapada se čulo 'Neva, Neva' pa 'Jakire, odlazi'

Kako navode sa suda, navedeni događaj izazvao je veliku reakciju i osudu javnosti i samim događajem u kojem je navijač sudjelovao nanesena je značajna šteta reputaciji RH i Gradu Zagrebu, kao i svim navijačima na području RH koji na primjeren i sportski način navijaju za svoje klubove i ne sudjeluju u neredima i činjenju prekršajnih i kaznenih djela, te izricanjem ove zabrane predmetnog će se onemogućiti u daljnjem sudjelovanju stvaranja nereda i izgreda. 

Protiv ovog rješenja pripadniku Bad Blue Boysa bila je dopuštena žalba u roku od tri dana po primitku rješenja. Žalba se podnosi Prekršajnom sudu u Zagrebu, a o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Franjo Tuđmanek 22.02.2024.

    Sve neki mangupi a u zatvoru plaču ko pikice 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣mama,tata,advokat,predsjednik cirkus živi. Hrabri u grupi pojedinačno kukavice obične dokazano više puta .

  • uvijek žedan 22.02.2024.

    poslati u Ukrajinu ili Rusiju

  • gojko ercegovac 21.02.2024.

    A preostalih 20 ste blokirali

Komentiraj...
Vidi sve komentare