To je to što me zanima!

Stiže nam jesen, ali samo na papiru: Evo kakvo će vrijeme biti prvih nekoliko dana u rujnu

Vikend će posvuda biti suh i vruć, osobito na Jadranu gdje će toplo biti i noću pa će mnogi teže zaspati. Zbog produljene vrućine nastavljaju se i suše pa je povećan rizik od šumskih požara
Vidi originalni članak

Pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne su uz umjeren razvoj oblaka mogući rijetki lokalni pljuskovi, osobito uz granicu sa Slovenijom te u unutrašnjosti Istre. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na moru ujutro slaba do umjerena bura, sredinom dana okrenut će na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 31 do 36 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

U unutrašnjosti je moguć tek pokoji prolazni pljusak.

Slično vrijeme nastavit će se i za vikend, a i kroz sljedeći tjedan. Danju će biti vruće, a ništa hladnije neće biti niti po noći. I u unutrašnjosti barem do sredine idućeg tjedna većinom sunčano i vruće, a vjerojatnost za poneki lokalni popodnevni pljusak je mala.

Vikend će posvuda biti suh i vruć, osobito na Jadranu gdje će toplo biti i noću pa će mnogi teže zaspati. Zbog produljene vrućine nastavljaju se i suše pa je povećan rizik od šumskih požara.

Ljetne prilike nastavit će se unatoč početku klimatološke jeseni koja nam stiže u nedjelju. Nekih značajnijih promjena vremena neće biti niti u prvom rujanskom tjednu, prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • iskra21 30.08.2024.

    Užas

Komentiraj...
Vidi sve komentare