To je to što me zanima!

Stiže nagla promjena vremena! Sutra i do 29°C, za vikend nam dolazi mlazna struja s Atlantika

U petak uz južinu idemo blizu 30 'celzijevaca', a kraj je rujna! No već od subote promjena vremena i osjetni pad temperature koji će se najviše osjetiti u nedjelju i drugi tjedan, prognoziraju meteorolozi
Vidi originalni članak

Četvrtak i petak iznadprosječno toplo, a od subote pogoršanje u većini zemlje. Prognoza je to za Hrvatsku. Kako piše DHMZ, u petak bi na istoku zemlje uz poprilično jaku južinu moglo biti i 29 stupnjeva! U subotu će biti prolazne kiše, ali temperature će osjetno pasti.

U nedjelju razvedravanje, ali i dosta svježije.

- Mlazna struja s Atlantika dolazi nad zapadnu Europu, a s njom je povezana velika količina nestabilnog vlažnog zraka pa ta “atmosferska rijeka”, koja će do kraja tjedna preko Portugala i Španjolske kroz Gibraltar teči po osi Sredozemnog mora prema istoku, donijeti velike količine oborina i pad temperature zraka - objavio je meteorolog N1 Bojan Lipovšćak i dodao kako se hladan i nestabilan zrak s Atlantika premješta sjeverno od Alpa prema istoku i očekuje se da će prodrijeti preko Alpa u petak navečer i već od subote donijeti veliku promjenu vremena.

Hrvatska u četvrtak

Razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a uz više oblaka uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu ponegdje kiša ili pljusak, češće na širem području Rijeke. Poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te na sjeveru zemlje i jak, lokalno s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, piše DHMZ.

Hrvatska u petak

I dalje razmjerno vjetrovito, toplije od prosjeka za doba godine te djelomice ili pretežno sunčano. Na zapadu i sjeverozapadu povremeno više oblaka, a kiša ili pljusak ponajprije u Gorskom Kotaru i na Kvarneru. Pljuskovi i grmljavina navečer se očekuju i na ostatku sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren, u gorskim predjelima i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna od 24 do 29 °C.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • mars7 26.09.2024.

    Nije bilo kise ljeti sada mora padati

  • kalumantiga 26.09.2024.

    Ajde ne lupetajte!

  • fakinen 26.09.2024.

    Mamlaz na mlazni pogon.🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare