To je to što me zanima!

Stari studenti na FPZG-u traže dulji rok za završetak studija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na prosvjedu se okupilo 30-ak studenata koji traže da im se da još jedan semestar za završetak studija po starom programu, umjesto da ih se prebaci na bolonju
Vidi originalni članak

Ispred Fakulteta političkih znanosti (FPZG) u utorak se na prosvjedu okupilo 30-ak studenata koji traže mogućnost da studij nastave po predbolonjskom procesu po kojem su ga i upisali. 

Naime, studenti se odlukom uprave i vijeća Fakulteta od 31. listopada prebacuju na bolonjski sustav studiranja, a oni traže da im se za još jedan semestar produži rok za završetak studija po 'starom' sustavu. Studenti su došli s transparentima na kojima je , između ostalog, pisalo 'Dajem bubreg za semestar', 'Čovjek sam mlad, studiram uz rad' i 'Oktobarska revolucija'.

Dekan FPZG-a, Nenad Zakošek objasnio je kako se više ne može osigurati minimum kvalitete studiranja po starom programu jer je prošlo previše vremena i opada razina znanja na ispitima. Isto tako, tvrdi da je rok studiranja već više puta produljivan i da još jedno produljivanje nema smisla. O problemu će u ponedjeljak u 13 sati porazgovarati i s rektorom zagrebačkog Sveučilišta, Aleksom Bjelišem, a studenti se nadaju da će postići sporazum na obostranu korist. 

Studenti su pred fakultetom prosvjedovali i prošli tjedan, ali kako tvrde, još nisu dobili odgovore na svoje zahtjeve.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Klinkica 02.10.2012.

    Nemaju oni sto traziti produzenje roka. U 10 godina se i najtezi faks moze zavrsiti. Ne mogu mi reci da nisu oni krivi nego prof. jer bacaju na ispitima i zato nisu mogli zavrsiti. Treba se znati priznati poraz, ne ide vam taj faks i to je to.

  • MayStar 02.10.2012.

    Koliko su točno ti studenti stari? Možda da im se nađe prikladan smještaj na samom fakultetu tako da se ne moraju baš žuriti sa studiranjem. Predlažem i da im se dade taj jedan traženi semestar - po predmetu.

  • WebSuperman 02.10.2012.

    znači studiraš 10 godina i još imaš obraza nešto tražiti... a glavno da ste svi popljuvali onu curu prije par dana jer želi učiti u studentskom domu na Savi... može vas sram i stid biti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare