To je to što me zanima!

Srpski par oteo bebu iz bolnice u Francuskoj. Liječnik upozorava: 'Šanse da beba preživi su male'

Malenog dječaka imena Santiago, kako se sumnja, uzeli su iz bolnice iako je prijevremeno rođen, a liječnici su upozorili da su šanse da preživi izvan bolnice sve manje
Vidi originalni članak

Policija intenzivno traga za roditeljima Krisinom N. (25) i Kevinom D., navodno oboje srpskog podrijetla, koji su u noći s ponedjeljka na utorak oteli svoju prijevremeno rođenu bebu iz bolnice u Francuskoj.

Malenog dječaka imena Santiago, koji je težio tek jedan kilogram, kako se sumnja, uzeli su iz bolnice iako je prijevremeno rođen, a liječnici su upozorili da su šanse da preživi izvan bolnice sve manje. Riječ je o nedonošću kojem je potrebna stalna medicinska briga.

Postoje dokazi da su roditelji pobjegli iz Francuske u Belgiju. Snimile su ih nadzorne kamere u tamnoplavom Audiju. Belgijske vlasti za njima su raspisale tjeralicu. Prema navodima medija, terete ih za za organiziranu otmicu maloljetnika mlađeg od 15 godina, zbog čega im potencijalno prijeti doživotni zatvor.

Roditelji su navodno otprije poznati policiji. Otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog uporabe narkotika. Pretpostavlja se da su svoje dijete oteli zbog straha od socijalne službe, da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien.

No, nisu sami u ovoj priči. Navodno im je u otmici i bijegu pomagalo petero rođaka, također srpskog podrijetla, u dobi između 16 i 29 godina. Kada nadležne službe dođu do njih, kazneno će ih prijaviti zbog otmice maloljetnika mlađeg od 15 godina uz pomoć organizirane skupine. 

Idi na 24sata