To je to što me zanima!

Srpske naslovnice: 'Hrvatska je proglasila rat Srbiji'. Objavili su i crtež ustaše kako kolje Srbina

Vlast u Hrvatskoj nazvali su ustaškom. Pišu da je Hrvatska objavila rat Srbiji, a na jednoj naslovnici osvanula je i ilustracija ustaše koji kolje Srbina
Vidi originalni članak

Srbijanski mediji sutrašnja su izdanja naslovnica, posebice tabloida bliskih srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, posvetile sankcijama koje je Europska Unija uvela Srbiji. To su iskoristili kao napad na Hrvatsku zbog uloge koju ima u donošenju tih sankcija te na EU.

Vlast u Hrvatskoj nazvali su ustaškom. Pišu da je Hrvatska objavila rat Srbiji, a na jednoj naslovnici osvanula je i ilustracija ustaše koji kolje Srbina.

Informer tako na naslovnici ima 'Prljavi EU rat protiv Srbije' gdje ističe ulogu Hrvatske u sankcijama - "Na zahtjev Hrvatske, Srbiji jučer zabranjen uvoz nafte", "Zabrana je ipak odgođena nakon protesta našeg predsjednika" i prenosi Vučićevu izjavu "Hrvatska samo radi svoj posao koji je započela još 1941.".

Srpski Telegraf napisao je na svojoj naslovnici "Hrvati objavili rat Srbiji, EU stala na njihovu stranu".

Slovo 'U' u 'EU' stilizirali su tako da izgleda kao - ustaško. 

 

Kurir je vijest o sankcijama naslovio s 'Nemoć' uz podnaslov "EU, nažalost, bez snage da spriječi hrvatsku sabotažu".

Premijeru Andreju Plenkoviću obratili su se s "Plenkoviću, koga briga da li si najveći ustaša?! Dokazao si da te isključivo vodi želja da naneseš štetu srpskom narodu!".

 

Srpski tabloid Alo! na sutrašnju je naslovnicu odlučio staviti naslov "Vučić razvalio Hrvate", uz nadnaslov: "Ustaško ludilo - inzistirali da se Srbiji zabrani ruska nafta".

Uz sve su dodali ilustraciju na kojoj ustaša "kolje" udove, pretpostavlja se, Srbinu koji ima aureolu oko glave, a kojem šiklja krv iz glave i udova.

"Plenković se pravi blesav: Ja sam očigledno glavni ustaša u Srbiji", "Vučić najavio pristojan, ali dalekosežan odgovor".

"Predsjednik Srbije na neprijateljski potez susjeda odgovorio riječima starca Vukašina iz Klepaca, koga su ustaše zvjerski ubile u Jasenovcu: Samo vi radite svoj posao", stoji na naslovnici srpskog tabloida Alo!.

Na naslovnici tabloida Objektiv u naslovu stoji "Osveta ustaša", a ispod naslova "Vučiću i Srbiji". 

Niz su nastavili i Večernje novosti i Politika, srbijanski mediji koji su prenijeli Vučićevu izjavu: "Nastavite da radite svoj posao kao 1941.".

Jedini koji pak ne krive Hrvatsku su proturežimske novine Danas. Oni su napisali "Sankcije Beogradu uvodi EU, a ne Zagreb".

Nova navodi da Srbiji prijeti naftna kriza, no nigdje ne spominje Hrvatsku.

 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • kormilar 07.10.2022.

    Vučić namjerno zaoštrava neprijateljski odnos između Srbije i Hrvatske nebi li im Rusi priskočili u pomoć i nebi li se rat proširio na Balkan!

  • 07.10.2022.

    Patološki lažovi.

  • Sokol ga nije volio 07.10.2022.

    Gdje mogu vidjeti to što pišete da Ustaša kolje srbina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare