To je to što me zanima!

Splićani nakon nove pucnjave nasred ulice: 'Već godinama smo mi grad slučaja i droge..'

Svega nekoliko sati nakon pucnjave PU splitsko dalmatinska objavila je fotografije četvorice muškaraca koje povezuju s napadom. Dvojica od njih su rodbinski povezani
Vidi originalni članak

Svega 50 metara od dječjeg igrališta u utorak je u Splitu došlo do pucnjave u kojoj je ranjen policiji poznat Josip Čubelić, zvani Čuba. Iz splitskog KBC-a kažu kako je Čubelić operiran i da se oporavlja. Uz njegovo ime u gradu povezuju se napadi, nokautiranja, pucnjave, a odslužio je i kaznu zatvora.

Čubelić je 2014. osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva poznatog splitskog redara Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus usred bijela dana na asfaltu Velebitske ulice. Iste godine teretilo ga se da je upucao Marija Bečića, nekadašnjeg 'mistera turizma Dalmacije' u mjestu Srinjine, ali on se tada javio policiji i rekao kako nije imao veze s tim. Dok je Čubelić bio u splitskom zatvoru na Bilicama zbog pokušaja ubojstva, nokautirao ga je bivši boksački prvak Ante Bilić Baraba.

Dan nakon pucnjave na Skalicama roditelji normalno djecu dovoze djecu u vrtić, kao da ništa nije bilo. Priče o napadu i razlozima glavna su tema u lokalnim kafićima. 

JOŠ TRAŽE ČETVORICU MUŠKARACA Splitska policija: Ovo je siguran grad. Imali smo lani 7 pokušaja ubojstava, ali nijedan pištoljem

- Šta reći, Split je već godinama grad slučaja i droge..Do sad su oni mogli lako priko 'grane' dok su krenili u potragu ja sam mogao još spremit ručak i pojest – rekao nam je stanovnik Skalica u Splitu. 

- Nije me strah, nisam u tim krugovima..neće oni na običnog čovika – kaže nam idući.

Svega nekoliko sati nakon pucnjave PU splitsko dalmatinska objavila je fotografije četvorice muškaraca koje povezuju s napadom. Dvojica od njih su rodbinski povezani, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak.

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama se pojavio s 19 godina nakon što je sa Robertom Vlaićem ispred diskoteke "Shakespeare" u Splitu na smrt zatukao bejzbol palicom 20-godišnjeg Ivana Perkovića koji je tu večer slavio rođendan. Tada je osuđen na devet godina, a Vlaić na osam godina zatvora. 

Radić je bio i jedan od pripadnika organizirane narko skupine iz Rijeke koja je uhićena 2010. godine. U velikoj akciji policija je tada pronašla više od pet kilograma kokaina, marihuane te oružje i eksploziv.

IZ MINUTE U MINUTU Policija još traži četiri muškarca: 'Pobjegli su u dva Mercedesa, pronašli su jednog od njih...'

S nećakom Alenom Jerko je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat Alen Radić zvani Major, po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci "Metropolis" 1998. godine. 

Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda. Bivši kickboksač Ante Varnica je kao K-1 borac bio iznimno talentiran, a s obitelji Radić vezan je kumstvom.

Povezivao se s obračunom ispred hotela "Lav" 2015. godine kada se pucalo na dva redara od kojih je jedan ranjen u potkoljenicu. Varnica nikada formalno nije prijavljen za taj događaj, a u medijima se, osim kao borac u ringu, pojavljivao i kao dečko sudionice realitija "Big Brother". 

Četvrti muškarac za kojim se traga je Nenad Petrak te prema saznanjima Slobodne Dalmacije nema dosje, ali to nije temeljni pokazatelj uvezanosti u ilegalne poslove. 

I dalje je u tijeku kriminalističko istraživanje i potraga za osumnjičenima. Upravo zbog toga Split i okolica su pod policijskom opsadom. 

- Svaka informacija od građana ili medija je korisna, uzet ćemo je u obzir i provjeriti. Ovo je prvi zabilježeni pokušaj ubojstva u Splitu ove godine, nema zabilježenih ubojstava. U prošloj godini je jedan pokušaj ubojstva i sedam pokušaja ubojstava od kojih ni jedan nije bio vatrenim oružjem. Split je siguran grad - poručili su iz splitske policije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ksenijast 12.04.2023.

    ...igraju se kukala sa policijom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare